Antreprenori

Finanțare de câte 10.000 euro pentru 10 antreprenoare cu idei de agribusiness

Prin programul Empowering Women in Agrifood (EWA), lansat de Impact Hub Bucharest și EIT Food, 10 antreprenoare din România cu idei de afaceri în sectorul agroalimentar pot primi finanțare de până la 10.000 euro.

EWA este un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 50 de femei antreprenor din cinci țări europene (Cehia, Portugalia, România, Spania și Turcia) și este implementat în România prin Impact Hub Bucharest.

Obiectivul EWA este de a motiva femeile antreprenor aflate la început de drum să-și valorifice puterea, să își conștientizeze capacitatea de a avea succes și a depăși obstacole, să le echipeze cu încrederea, cunoștințele și comunitatea adecvate pentru a începe și a dezvolta cu succes afaceri durabile.

Pentru a putea participa în programul EWA, antreprenoarele trebuie să propună idei dezvoltate de business în agricultură sau industria alimentară, care au o vechime de maxim doi ani pe piață. Înscrierile sunt gratuite și deschise până pe 15 iunie.

Comisia Europeană lucrează cu țările din UE pentru a depăși aceste provocări și a încuraja mai multe femei în a-și lansa propriile companii – Oana Craioveanu,  Co-fondator Impact Hub Bucharest.

În urma selecției făcute de organizatori, zece antreprenoare din România vor fi susținute în dezvoltarea afacerii din domeniul agroalimentar. În cadrul programului, acestea vor primi mentorat personalizat și training devenind parte din comunitatea EIT Food.

După selecție, antreprenoarele vor participa la trei evenimente principale ce vor avea loc în a doua jumătate a anului 2020, din iulie până în decembrie 2020: eveniment de matchmaking, workshop de business și eveniment de pitching și networking

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *