Antreprenori

Finanțare de 2,1 milioane euro pentru 21 de întreprinderi sociale

Prin proiectul Social Economy Entrepreneurship Development, 21 de întreprinderi sociale nou înființate vor putea primi finanțare de până la 100.000 euro fiecare.

Proiectul are în vedere integrarea pe piața forței de muncă a persoanelor din grupurile vulnerabile din regiunile Sud-Vest, Sud-Est si Sud. Social Economy Entrepreneurship Development (SEED) este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

În program sunt eligibile toate domeniile de activitate, mai puțin Producția primară de produse agricole, acvacultura și piscicultura și producţia de armament, jocuri de noroc şi producţia de alcool şi tutun.

Persoanele interesate se înscriu în proiect, urmează un curs de antreprenor în economia socială și un curs de competențe digitale, apoi depun un plan de afaceri pe platforma pe care se desfasoară concursul. Daca sunt selectați, beneficiază de sesiuni de mentorat și consiliere pentru dezvoltarea și operaționalizarea planului de afaceri.

Antreprenoriatul social este un plan de business, care vizează în primul rând sustenabilitatea și autosusținerea – Virgil Stănescu, reprezentantul Ambasadorilor Antreprenoriatului Social

Noul proiect este implementat în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2022 de către „Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” EUROPROJECT (CCMP EUROPROJECT), în parteneriat cu Blocul Național Sindical (BNS) și IPA S.A.

Implementarea proiectului va conduce la susținerea a 21 de întreprinderi sociale nou înființate, prin intermediul schemei de minimis, precum și la crearea a cel puțin 105 de locuri de muncă.

Astfel, în urma organizării unui concurs de planuri de afaceri, cele mai bune 21 planuri de afaceri vor primi o finanțare în cadrul proiectului de maximum 100.000 euro.

Cele 21 de persoane care vor înființa întreprinderile sociale vor beneficia de consiliere și mentorat în vederea definitivării modelului de business, precum și de monitorizare în implementarea planurilor de afaceri.

Grupul țintă al proiectului Social Economy Entrepreneurship Development – SEED este format din 120 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani, dintre care 60 sunt femei, iar 12 persoane vor face parte din categoria persoanelor vârstnice (55-64 ani).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *