Antreprenori

Externalizarea administrării unui hotel face obiectul unui nou tip de business

Andreea Balaj, General Manager Transilvania Trek

Transilvania Trek deschide drumul unui nou business pe piața din România: managementul hotelier, prin care, practic, sunt acoperite toate segmentele de business ale unui hotel. Despre ce este vorba?

Compania Transilvania Trek are deja în administrare hotelul Double Tree by Hilton – City Plaza din Cluj Napoca, iar planurile pentru acest an sunt de creștere. Este în pregătire preluarea gestionării a unui nou proiect hotelier din Cluj, aflat în stadiu de construcție, după care ar urma semnarea a cel puțin două contracte de management pentru alte unități.

Managementul hotelier pentru proprietari și investitori presupune conducerea afacerii de către o companie terță. O facilitate bună pentru cei care au disponibilități să investească într-o astfel de afacere, dar nu au experiența sau dorința de a administra compania.

Managementul angajat stabilește strategia comercială, planul de mentenanță al clădirii și facilităților și managementul financiar. Compania terță este mandatată și în asumarea responsabilității rezultatelor financiare și a normelor legale de funcționare a proprietății .

Un contract de management se încheie pe o perioadă de minimum zece ani, cu două opțiuni de extindere, a câte cinci ani fiecare. Termenul lung permite exploatarea optimă a resurselor imobiliare și stabilirea unei relații eficiente cu toți actorii implicați în afacere.

România începe să prezinte interes pentru investitorii instituționali în domeniul managementului hotelier – Andreea Blaj, General manager, Transilvania Trek.

Principalele criterii de selecție a hotelurilor de către Transilvania Trek sunt date de localizarea unității și de existența unui număr minim de 40-50 de camere. Compania are nevoie de spații unde există cerere pe tot parcursul anului, ceea ce scoate din listă hotelurile turistice de pe Litoral, spre exemplu.

În prezent, industria hotelieră din România prezintă o serie de oportunități pentru investitori. Costul redus de împrumut pentru capitalul necesar, scăderea nivelului de risc perceput pentru investiții în România și realizarea unui randament relativ ridicat comparativ cu restul Europei.

Pe de altă parte, analizele companiei relevă faptul că cele mai mari impedimente pe plan local sunt lipsa infrastructurii care afectează atât turismul de afaceri, cât și turismul de agrement, presiunea pe forța de muncă și lipsa școlilor profesionale din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.