Antreprenori

Experții UE caută modalități de protecție a companiilor locale de prelurări ostile

UE intenționează să se implice în preluarea companiilor europene care se confruntă cu efectele economice ale pandemiei de către statele respective.

Un obiectiv pentru autoritatea de reglementare este combaterea concurenței neloiale din partea firmelor de stat, care sunt coloana vertebrală a unor economii precum China, relevă un comentariu BBC. Deși le-a numit „măsuri de ultimă soluție”. Comisia Europeană spune că se consultă cu statele membre pe această temă.

În prezent, se urmărește o protecție suplimentară pentru companiile cu sediul în UE, având în vedere impactul financiar semnificativ pe care îl are pandemia de coronavirus asupra economiei. În principiu, acest lucru nu intră în sfera de aplicare a controlului ajutorului de stat în UE și poate fi în special important pentru intervențiile statelor membre,

Pentru a preveni preluarea ostilă a companiilor strategice de către cumpărătorii străini trebuie să găsim cele mai potrivite soluții – purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Rezistența industriilor noastre, capacitatea lor de a răspunde în continuare nevoilor cetățenilor UE și păstrarea activelor și tehnologiei strategice este esențială, a adăugat acesta.

UE este îngrijorată de faptul că investitorii străini ar putea încerca să achiziționeze companii europene “pentru a prelua controlul asupra tehnologiilor cheie, infrastructurii sau expertizei”. Liderii europeni spun că au apărut „îngrijorări cu privire la securitate”.

Luna trecută, Comisia Europeană a emis o serie de linii directoare pentru a asigura o abordare puternică la nivelul UE în ceea ce privește controlul investițiilor străine, “într-o perioadă de criză medicală și vulnerabilitate economică conexă”.

Companiile europene s-au aflat de mult timp în atenția rivalilor chinezi, inclusiv a companiilor de stat, iar declinul economic accentuat, precum și scăderea accentuată ulterioară a prețurilor acțiunilor le-ar putea face mai vulnerabile la preluări.

One Response

  1. China poarta vina ptr tot ce suferim acum. Este vinovată și nu poate să fie în același timp și beneficiara
    Daca nu este pedepsita mâine va face ceva asemănător Puțin. Aruncă în aer Cernobilul.
    China trebuie lăsată să cumpere tot ce se poate in Europa apoi sa i se confiște totul drept daune ptr pagubele coronavirusului.
    Fără comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *