Antreprenori

Digitap a cumpărat platforma video Trilulilu

Echipa Digitap

Compania Digitap, fondată la Cluj de Alex Rus şi Daniel Tamas, a preluat platforma video românească Trilulilu, într-o tranzacţie care a implicat achiziţia mărcii, a site-ului, a conţinutului şi a altor active.

Trilulilu este unul dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc și cea mai mare platformă online de User-generated content (UGC) din România, cu 1,4 milioane de utilizatori înregistraţi și peste 600.000 de fani pe Facebook.

Trilulilu este primul site românesc de sharing video, imagini şi audio, lansată oficial în 22 ianuarie 2007 de Sergiu Biriş şi Andrei Dunca.

Trebuie precizat că Sergiu Biriș încearcă să vândă site-ul de mai bine de un an, dar nu a găsit până acum cumpărător. Trilulilu nu a reușit să se impună în mod real pe scena platformelor de user generated content.

Spre comparație, pe canalul YouTube sunt peste 3,1 milioane de utilizatori activi, adică utilizatori care au postat cel puțin un clip sau un comentariu. Aceștia au postat peste 1,6 milioane clipuri și mai mult de 33 milioane comentarii.

Triluliu este în cădere în ultimii ani, cu postări rare și preluate de pe alte site-uri. În prezent, cea mai recentă postare este de acum o lună și are 216 vizionări. La nivelul lui 2018, compania a avut o cifră de afaceri de 133.882 lei și un singur angajat.  

“Proiectul este o provocare, având în vedere că vorbim de achiziţia unuia dintre cele mai ofertante branduri din digitalul românesc. Vom dezvolta Trilulilu păstrând la bază principiul deschiderii către toţi utilizatorii care generează conţinut creativ şi original, fie că vorbim de artişti, muzicieni, sportivi, vedete, influenceri sau de oameni obişnuiţi care au filmat lucruri neobişnuite. Să nu uităm că Trilulilu era, la un moment dat, al doilea cel mai accesat site de pe piaţa locală, după Hi5. Între timp s-au schimbat multe în piaţă, însă brandul are în continuare în ADN-ul său potenţialul de a reveni în prim plan”, a afirmat Mihai Moga, noul Chief Brand Officer (CBO) Trilulilu.

Digitap vede această tranzacţie ca pe o oportunitate de extindere în zona de content delivery, digital media şi advertising. Procesul de integrare a platformei Trilulilu în arhitectura de business a Digitap va începe imediat.

Digitap este o companie fondată în 2017 la Cluj cu scopul de a publica conţinut digital de entertainment. Executivii Digitap au peste 40 de ani de experienta cumulată în domenii precum a Gaming, Social Media, Software Development, Video şi Publishing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *