Antreprenori

Cum își adaptează investițiile ROCA Investments în contextul COVID-19

Pentru acest an, ROCA Investments intenționează să investească într-un număr de 10 companii din agrifood, servicii B2B sau logistică, domenii importante care ajută în redresarea economiei românești.

În contextul provocat de COVID-19, Platforma de investiții și management ROCA Investments propune companiior din portofoliu o serie de măsuri prin care ajută business-urile să se redreseze și să gestioneze inteligent criza actuală.

Astfel, ROCA Investments a alocat un fond de intervenție de 20% din valoarea actuală a participațiilor, cu rolul de a le asigura capitalul suplimentar necesar pentru a depăși cu succes impactul crizei.

Alături de relația transparentă și comunicarea permanentă cu echipele de management ale companiilor ROCA Investments, prin măsurile implementate, trendul crescător pentru ROCA și companiile sale se va menține.

Printre companiile deja existente în portofoliul ROCA se numără Frigotehnica, Electroplast, Romcargo Maritim, RDF-Arad, Sinteza și Yellow Menu.

Investim în companii ale căror valori sunt peste evaluările acestora. Avem patru companii în pipeline în diferite forme de negociere – Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

De asemenea, compania continuă o serie de proiecte strategice începute din ianuarie pentru a dezvolta mai departe comunitatea antreprenorială ROCA și a ajuta și la accelerarea dezvoltării structurii manageriale din companiile românești.

Printre aceste proiecte se numără și ROCA Management Accelerator, un program intensiv de management aplicat care antrenează aptitudini adaptate economiei românești.

ROCA Investments, un nou model de private equity care oferă soluții de capital, parteneriat și management pentru consolidarea afacerilor românești în impas, parte a Impetum Group, a avut în 2019 un randament al investițiilor de 57%, ajungând să fie evaluată la o valoare cu 74% peste cea de la înființare, în 2018. Creșterea înregistrată confirmă modelul de business ROCA Investments, bazat pe o granularitate a portofoliului și o diversificare a domeniilor de activitate, care asigură o bună profitabilitate per ansamblu.

Compania a pornit la drum în 2018 cu un capital de 4,5 milioane euro. În primul an a realizat trei tranzacții și și-a majorat capitalul la 12,8 milioane euro. În anul 2019, ROCA Investments a încheiat alte cinci noi tranzacții. Valoarea de piață a capitalurilor proprii ale ROCA Investments este estimată la 22,3 milioane euro, ceea ce reprezintă o creștere cu 74% față de valoarea contabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *