Consiliul IMM a solicitat președintelui Klaus Iohannis alocarea a nu mai puțin de miliard de euro pentru IMM, inclusiv pentru companiile nebancabile.
Evitarea suprareglementarilor post-criza pentru IMM-uri, interacțiune redus[ cu institu’iile statului ;i digitalizare, plus alocarea a nu mai puțin de miliard de euro pentru IMM-uri, inclusiv pentru cele nebancabile, folosirea tuturor fondurilor europene care vor apărea în perioada imediat urmatoare din partea UE, sunt doar câteva dintre propunerile CNIPMMR pentru susținerea micilor afaceri.
CCIR a înaintat spre consultare un set de 73 de măsuri propuse de CCIR alături de Camerele de Comerț și Industrie județene, realizate printr-o consultare susținută a comunității de afaceri la nivel național privind politicile publice necesare a fi implementate pe plan economic, financiar, investițional, al pieței muncii și în domeniul agriculturii.
Din perspectiva Camerei de Comerț a României, problema cea mai gravă cu care antreprenorii ar putea să se confrunte în perioada următoare este piața de desfacere.
Chiar dacă România va începe să producă, principala problema este dacă vor exista cereri pentru această producție – Mihai Daraban, președinte CCIR.
Producția și, implicit oferta, poate fi oricât de mare, însă rămâne problema cererii, pentru că altfel riscăm să producem pe stoc. ”Este foarte posibil ca lipsa piețelor să fie un element critic fundamental în tot ceea ce se va întâmpla de acum înainte”, adaugă Daraban.
Președintele Klaus Iohannis i-a invitat pe reprezentanții mediului de afaceri la o întâlnire la care să dezbată propunerile avansate de aceștia cu privire la modalitățile și soluțiile pe care le consideră avenite pentru susținerea sectorului IMM-urilor.