Antreprenori

Perpetoo este primul serviciu de car sharing între particularii din România

Primul serviciu de car sharing între particulari din România tocmai a fost lansat și țintește două mari obiective în primul an de activitate: 3.000 de mașini și 25.000 de închirieri înregistrate.

Să nu fie mai vechi de 10 ani, toate reviziile și asigurările încheiate la zi, inclusiv revizia anuală și ITP-ul, să aibă rovigneta valabilă pe timp de un an, sunt condițiile minime cerute la înregistrarea mașinii personale pe platforma Perpetoo.

Disponibil în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, serviciul de car sharing între persoane fizice se adresează celor care vor să își dea spre închiriere mașinile, precum și celor care vor să le conducă, pentru că au nevoie fie într-un alt oraș, fie pentru că nu le este disponibilă propria mașină, ,pentru minimum 3 ore și maximum 30 de zile.

Serviciile actuale de închirieri nu oferă mereu flexibilitatea de care turiștii au nevoie atunci când caută o variantă de transport local – Aurelian Marin, fondator Perpetoo.

Perpetoo și propune ca în primul an de activitate să reunească 3000 mașini pe platformă și să intermedieze aproximativ 25.000 închirieri.

Fondatorul Perpetoo, Aurelian Marin, este proprietarul agenției de turism Paradis Vacanțe de Vis, cel mai mare touroperator de pe litoralul românesc. El a identificat potențialul platformelor de tip sharing economy și, încă de acum doi ani, a început să construiască un model propriu, pe care l-a numit Perpetoo.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească mașinile listate

Cel mult 8+1 locuri Revizia auto, RCA și ITP la zi
Vechime sub 10 ani Rovinietă valabilă și echipate corespunzător

În prima lună de activitate, circa 50 mașini au fost listate pe perpetoo.com, iar interacțiunile dintre șoferi și proprietari au mers fără probleme: nu au existat incidente sau daune produse automobilelor închiriate.

Proprietarii mașinilor beneficiază de asigurare CASCO pe toată perioada de închiriere a mașinii, oferită de UNIQA Asigurări și Renomia SRBA Insurance Broker pentru a fi protejați în eventualitea unei daune.

În România sunt înmatriculate aproximativ 500.000 mașini a căror vechime este mai mică de 10 ani, iar cele mai multe dintre acestea sunt parcate 95% din timp.

Investiția în acest start-up s-a ridicat la 450.000 euro, iar antreprenorul și-a propus ca până la sfârșitul lui 2020 pe platformă să fie listate 3.000 de autoturisme, care vor fi închiriate de 25.000 utilizatori.

Aurelian Marin estimează că proprietarii care își vor lista mașinile pe platformă ar putea câștiga între 1.000 și 4.000 lei pe lună, în funcție de modelul mașinii și durata închirierii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *