Antreprenori

Anomalia din programul IMM Invest: dubla garantare a creditelor acordate

Guvernul va modifica, în ședința de astăzi, programul IMM Invest, care conține cel puțin două anomalii: garanțiile cerute, în continuare, de către bănci la acordarea creditelor (ipoteca pe bunurile) și, respectiv, certificatul CoVID.

Premierul Ludovic Orban a menționat că va fi discutată îmbunătățirea reglementării pentru programul IMM Invest, respectiv vor fi eliminate două bariere din cauza cărora, probabil, s-a înregistrat un nivel de numai 1% aprobări de credite din totalul solicitărilor.

Una dintre acestea se referă la renunțarea cerința de instituire a ipotecii legat asupra universalității de bunuri mobile și imobile aparținând debitorului – Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

Autoritățile au ”descoperit” că ”garanțiile ipotecare nu sunt necesare, în condițiile în care creditele sunt garantate în proporție de 80-90% de stat”.

Pe de altă parte, ”certificatul CoVID” este, la rândul lui, un element care a îngreunat intrarea în program și va fi eliminat, întrucât programul nu este destinat numai companiilor a căror activitate a fost afectată de pandemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *