Este cel mai bun moment să iei startul într-o carieră de coach

Scoala de Business BCR

Coaching-ul este metoda cea mai eficienta de susținere pentru atingerea obiectivelor personale sau profesionale, de dezvoltare a potențialului și creșterea performanței personale și de echipă, prin extinderea perspectivelor, claritate în acțiune, știința depășirii obstacolelor și a antrenării resurselor.


Să devii coach este o alegere pe care o faci pentru tine, cu beneficii atât profesionale cât și personale. Cum? Te dezvolți pe tine, îți crești capacitatea de a gândi acționabil și clar, de a stabili mai ușor obiective și de a reflecta din perspective noi asupra unei situații.


Profesional, coaching-ul deschide noi oportunități de carieră și îți crește valoarea ca angajat sau manager prin adăugarea de noi competențe.
O bună parte dintre cei care s-au format în coaching, pe care i-am cunoscut și am discutat, au recunoscut că decizia de a deveni coach a fost una dintre cele mai bune pe care au luat-o în ultimii ani, iar pe alții au spus că le pare rău că nu au luat decizia mai devreme.


“Coaching”ul mă ajuta să mă întâlnesc cu mine”, “este o experiență cu adevărat transformațională, nu e doar un curs de coaching”, “am putut să mă dezvolt”, “am câștigat competențe noi”, „este o mare investiție în
tine”, „suntem o foaie de hârtie pe care noi alegem ce scriem”, sunt doar câteva dintre ideile pe care mi le-au împărtășit.

Indiferent de istoria fiecărui coach, ceva este comun: toți considera că a fost o alegere foarte buna să devina coach. O provocare a începutului de drum este unde să te formezi că și coach pentru că, la fel că în celelalte domenii, exista multe scoli de coaching.

Uneori funcționează o recomandare, alteori avemcrite riile noastre în alegere școlii. Ce contează cel mai mult pentru cei care aleg o școală de coaching? am realizat un mini-studiu printre absolvenții cursurilor Coaching Partners din care am aflat ce este prioritar în alegerea școlii de coaching. Cei mai mulți au considerat că suportul școlii este cel mai important, în special acela prin care oferă posibilitatea de a lucra cu clienți reali.

Prin urmare, atunci când cursanții noștri ajung spre finalul formarii, la acel nivel de dezvoltare în care sunt pregătiți să lucreze cu clienți reali, le oferim posibilitatea de a fi implicați în proiecte în care lucrează cu clienți reali. Este un bun suport în a începe o carieră în coaching, pentru că cea mai mare provocare a absolvenților cursurilor de pregătire în coaching, la început de drum, este găsirea clienților.


Pe de altă parte, este foarte important faptul că în niciun alt program de dezvoltare care se derulează în România practica este realizată cu clienți reali, la care cursanții să-și exerseze competentele noi dobândite.
Un al doilea aspect foarte apreciat este obținerea acreditării Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC). Pentru unii cursanți nu contează această acreditare, pentru alții este o certificare suplimentară care poate fi extrem de relevantă în anumite situații, de exemplu daca vrei să fii coach în proiecte susținute din fonduri europene unde contează o astfel de
certificare.
Dintre toate cursurile de coaching din Romania, doar o mică parte dintre acestea sunt acreditate International Coach Federation (ICF), deci pentru oricine dorește să se certifice coach ICF după terminarea cursului, este obligatoriu să urmeze un curs acreditat ICF.


Suntem o comunitate puternica în Coaching Partners, îi ținem aproape pe cei care doresc să rămână alaturi de noi, realizam proiecte împreună, evenimente și îi antrenam în diverse experiențe în care dezvoltarea lor
continuă. Și de aceea subliniez din nou faptul că este foarte important ca școala pe care o urmezi în pregătirea ta spre o carieră în coaching este foarte importantă pentru întregul pe care îl oferă, inclusiv după absolvire.

Susțiem proactivitatea, inițiative și ideile cursantilor noștri și le punem la dispoziție întreagă echipa Coaching Partners și suportul nostru pentru a se forma și lansa în coaching.

Este cel mai bun moment pentru a spune START! Folosește vara asta nu doar pentru distracție ci și pentru a investi în tine și vino sa te pregătești în coaching.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *