Analize

Raed Arafat: Informați-vă doar din surse autorizate!

Despre documentul care a invadat rețelele de comunicare în această dimineață, de la sms-uri și e-mailuri până la watsapp și messenger, Raed Arafat precizează că este doar un draft destinat analizei grupului de lucru tehnico-științific din cadrul Comitetului Național pentru Sițuații Speciale de Urgență (CNSSU).

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă (DSU) a explicat că „deciziile nu pot aparține unei singure persoane și trebuie discutate și puse pe masa specialiștilor, chiar dacă la final se iau decizii care nu sunt aprobate în unanimitate”.

Este indicat, prin urmare, ca populația să nu ia in considerare nimic din ce se publică în spațiul public până nu este adoptat și explicat de către autorități. Proiectul răspândit recent este doar un proiect, încă ne-adoptat și care cu siguranță poate suferi încă multe modificări.

Grupul are membri din mai multe domenii, dar mai ales din domeniul medical, epidemiologic și de boli infecțioase, iar decizia finală asupra măsurilor se ia la nivelul CNSSU în urma prezentării discuțiiilor din cadrul grupului tehnic. ”Astfel, este posibil ca unele măsuri să fie luate, amânate sau respinse”, adaugă Arafat, prin urmare populația ar trebui să aibă încredere strict în comunicările primite dinspre autorități.


România nu se află în situația altor țări cu un număr foarte mare de cazuri până în acest moment, iar măsurile propuse sunt măsuri care au în continuare caracter preventiv și care să limiteze răspândirea cât mai mult posibil, așa cum este recomandat și de către mai multe organizații internaționale.,
„Din păcate, iresponsabilitatea persoanei care a făcut acest proiect public când acesta este încă pe masa discuțiilor, este una evidentă, inducând populația în eroare și panică fără rost și împiedicând un proces de consultare să fie finalizat corect și în liniște„, a precizat secretarul de stat.

Dacă acest proiect este adoptat în următoarea perioadă, total sau parțial, vor fi luate toate măsurile necesare pentru a sprijini populația în perioada aplicării prevederilor”, a mai spus șeful DSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *