Analize

Cum ajută Google afacerile companiilor din România

Utilizarea serviciilor şi produselor Google ar aduce companiilor din România afaceri anuale de 4,3 miliarde lei, arată un raport First Data.

Fiecare utilizator de internet din România folosește serviciile și produsele Google Search, Maps și Youtube care costă de 130 lei pe lună.

Pentru companiile din România, utilizarea produselor și serviciile Google este văzută ca un sprijin pentru dezvoltare și inovare. În medie, fiecare leu cheltuit în Google Ads generează companiilor câștiguri de 8 lei.

Astfel, prin utilizarea produselor Google, angajații devin mai productivi și acumulează noi competențe. În ceea ce privește cariera, 74% dintre dintre utilizatorii cu vârsta între 18-24 ani folosesc Google pentru a găsi un loc de muncă. Circa 63% îl folosesc pentru a găsi sfaturi cu privire la CV-ul lor.

Prin utilizarea produselor Search și Maps, românii economisesc cel puțin 23 de ore anual, respectiv 3 ore pe an. Google Search este folosit de oameni de toate vârstele pentru a învăța lucruri noi. Majoritatea românilor, indiferent de vârstă, folosesc Search pentru a găsi informații.

Google a oferit utilizatorilor produse utile în viața de zi cu zi, de la motorul de căutare, hărți, traduceri, la cursuri de competenţe digitale – Elisabeta Moraru, Country Manager Google România.

Potrivit sondajului, 93% dintre utilizatorii motorului Google caută informații despre un anumit subiect cel puțin odată pe lună. Circa 59% dintre utilizatorii Google de peste 65 de ani spun că îl folosesc în mod regulat pentru a învăța lucruri noi.

Public First a derulat sondaje publice la nivelul persoanelor fizice și companiilor care utilizează produsele Google. A fost utilizat un eșantion reprezentativ la nivel național de 1000 de persoane și 200 de manageri din companii mici, mijlocii și mari din România.

Au fost analizate 25 de studii de caz despre cum companii și persoanele din diferite regiuni și industrii ale României utilizează produsele Google în afacerile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *