99CreativeWomen

Transformarea digitală aduce noi responsabilități

Cea mai are schimbare prin care trece un furnizor de soluții software pentru companii și oameni în Revoluția 4.0 este transformarea digitală. Pentru Violeta Luca, director general Microsoft România, cel mai important moment din ultimul an este modificarea modului în care înțelegem și utilizăm tehnologia.

Digitalizarea economiei este un proces prin care trecem cu toții, indiferent dacă dorim sau nu. Folosirea tot mai intensă a tehnologiei ne obligă să învățăm lucruri noi în fiecare zi.

„Trebuie să învățăm în continuu. Ce am învățat ieri s-ar putea să nu mai fie valabil mâine”, spune Violeta Luca, care arată și că multe companii locale au început deja procese de automatizare.

Companiile sunt obligate să se transforme digital pentru a putea rezista pe piață în viitor. De altfel, nouă din zece companii înțeleg, la nivel de management, avantajele pe care le aduc procesul de transformare digitală.

„În prezent, companiile privesc tehnologia ca pe un facilitator al transformării digitale, al trecerii la un nou nivel”, spune Violeta Luca

De asemenea, tehnologia este cea care permite o mai bună utilizare a forței de muncă disponibile, în condițiile în care companiile din România, și nu numai, se confruntă cu o lipsă a specialiștilor disponibili.

Noile capabilități tehnologice permit automatizarea multor procese și eliberează oamenii de job-uri repetitive, permițându-le să se concentreze pe partea creativă a muncii lor sau pe învățarea de noi lucruri.

Dar care creează și o responsabilitate profesională, cea de a utiliza cât mai bine intrumentele pe care le avem la dispoziție. La care se adaugă cea morală, care ne obligă să ne protejăm de oamenii care fac rău folosindu-se de tehnologie cu intenție sau din greșeală.

Compania fondată de Bill Gates este prezentă în România din 1996 și are în prezent peste 1.700 de angajați în birourile din București și Timișoara. Microsoft România este principalul hub de suport tehnologic al regiunii. Din noiembrie 2018, compania locală are un nou director general, pe Violeta Luca, care are misiunea de a amplifica impactul tehnologiei atât în plan local, cât și global.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *