99CreativeWomen

Elis Popescu a creat Ceramik pentru a pune în valoare proiecte de ceramică contemporană

A crezut în ideea ei și a creat o manifestare inedită în peisajul creatorilor de frumos. Festivalul Ceramik, ce reunește comunitatea artiștilor din domeniul prelucrării ceramicii, este creația fondatorului Designist.ro, Elis Popescu.

Ceramik a fost, pe parcusul a două zile din luna mai 2019, spațiul în care s-au întâlnit cele mai valoroase proiecte de ceramică contemporană. Cu lucrări din aproape fiecare ramură a ceramicii: utilitară, decorativă, bijuterie, accesorii, design de obiect sau artă ceramică.

„Privind înapoi, undeva către mijlocul anului trecut, cel mai creativ proiect marca Designist a fost lansarea evenimentului Ceramik”, spune Elis Popescu.

Evenimentul s-a dorit a fi lansat de mai mult timp având în vedere că domeniul a reușit să coaguleze o comunitate de artiști cu proiecte importante. De altfel, tot mai multe ateliere de ceramică digitală apar nu doar la București și Cluj, dar și la Sibiu, Arad sau Timișoara. „Sperăm ca pe viitor să transformăm acest eveniment într-un adevărat festival, chiar și cu participare internațională”, spune Elis Popescu.

La eveniment au fost expuse lucrările a 15 artiști, care au putut fi admirate în spațiul de la parterul Palatului Universul din București. Expunerea a fost parte a Romanian Design Week, un festival care susține industriile creative locale.

Ceramik este organizat de platforma Designist.ro, un proiect creat de Elis Popescu. Prin acesta, fosta jurnalistă a decis să continue pasiunea de a scrie despre case din România sau reportaje de la evenimente precum London Design Week pe prima platforma online pe zona de design din România, lansată în 2011. „Prezentăm și vom prezenta doar proiectele pe care noi le considerăm valoroase”, spune Elis Popescu, care adaugă și că au ales să scrie despre lucrurile care le plac și mai puțin despre cele care nu le plac.

Designist a dezvoltat în trecut și Made in RO (www.madeinro.ro), un eveniment care susține și promovează prin articole de conținut designerii români de produs și industriile creative. Proiectul creează oportunități de vizibilitate online și offline pentru designerii români, fiind o rampă de lansare pentru branduri de design românesc.

„Credem cu tărie că un conținut de calitate poate face diferența. Aceasta este ideea cu care am pornit la drum”, spune Elis Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *