99CreativeWomen

Prima româncă membru în conducerea euRobotics

Într-un domeniu preponderent dominat de bărbați, cel al tehnologiei si științei, Ana-Maria Stancu a reușit să înființeze primul start-up din România cu roboți umanoizi de serviciu.

Una dintre cele mai importante decizii din ultimul an a fost intrarea companiei pe care o deține împreună cu soțul ei, Bucharest Promo Robots (BPR), în concursul pentru organizarea unui importante eveniment din industria de profil din Europa. Ana-Maria Stancu a participat cu toți roboții companiei sale, atât cu cei umanoizi cât și cu cel mai avansat robot autonomy de dezinfecție din lume.

Competiția europeană este organizată, în fiecare an, în diferite țări de către euRobotics – rețeaua europeană de robotică civilă din Europa. Se întâlnesc aici toate firmele importante din domeniul roboticii și se pun bazele viitoarelor parteneriate în cadrul programelor Horizon ale Comisiei Europene.

Pentru că participanții au fost impresionați de organizarea impecabilă a evenimentului, Ana Maria aprimit un vot de încredere, fiind astfel desemnată membră a boardului euRobotics.

Intrarea în boardul organizației mi-a deschis noi orizonturi spre informații și cunoștințe despre cum se iau deciziile la nivel european în domeniu

Uniunea Europeană pune din ce în ce mai mult accent pe participarea femeilor în zona de business și noile tehnologii, astfel că, Ana, la rândul ei, a început să fie activă la promovarea femeilor și încurajarea lor de a se implica și de a fi vizibile într-un domeniu predominat de bărbați.

În prezent, Bucharest Promo Robots, se concentrează pe atragerea de capital pentru a dezvolta un produs unic pentru piața din România, dar în special pentru cea externă. Ana-Maria speră ca, într-un an – doi, să dezvolte primul prototip al unui robot umanoid de serviciu în România. Pasul întâi va fi cu un partener local, apoi vizează un parteneriat din piața externă.

Ana-Maria Stancu este și fondatorul E-Civis. Asociația asigură accesul egal la tehnologie pentru toţi copiii din zone sărace ale țării. Este și inițiatoarea proiectului cu sprijinul Microsoft, RoboHub. Spaţiu dedicat cursurilor de robotică și programare copiilor care provin din familii dezavantajate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *