99CreativeWomen

Povestea tinerei care a creat prima platformă online de certificare energetică din România

Geta Energeta este prima și singura platformă de comerț online din România, destinată serviciilor de audit și certificare energetică, fiind creată de tânăra Valentina Tambou în urmă cu doi ani.

În primăvara anului 2018, când acumulase 10 ani de pregătire profesională în administrarea afacerilor, Valentina Tambou (31 ani) a decis să intre în lumea business-ului. La acea perioadă, avea experiență în vânzări și managementul proiectelor, fiind parte dintr-o firmă de consultanță în construcții, unde a avut oportunitatea de a-și crea deprinderi în managementul resursei umane și al proiectelor, comunicare și vânzări.

Astfel, în martie 2018, Valentina Tambou a realizat primul său plan de business pentru propriul start-up „TAMBOU“ trasând viziunea holistică a companiei privind dezvoltarea afacerilor (Business Development Services). Printre serviciile oferite de către companie se numără atragerea de fonduri de investiții pentru firme, pregătirea planului de business și managementul contractelor.

Ascensiunea sa în antreprenoriat a fost rapidă, așa că, în primul an, a participat cu primul proiect de talie națională pregătit de compania TAMBOU la programul factory by Raiffeisen Bank: Geta Energeta, o platformă online pentru auditarea şi certificarea energetică. În luna mai 2019, planul său de afaceri, construit pentru cinci ani, primea validarea din partea Raiffeisen Bank, proiectul fiind finanțat cu 50.000 de Euro. La o lună distanță, alături de Bogdan Uta, fondatorul Agenției Creatif, înființa SRL-ul cu același nume. Astfel, Geta Energeta a devenit prima și singura platformă de comerț online din România, destinată serviciilor de audit și certificare energetică, prestate la nivel național, venind cu o viziune nouă și cu o serie de facilități. Mecanismul de funcționare este conceput astfel încât să simplifice procedurile și să reducă timpii de lucru atât pentru clienți, cât și pentru auditorii energetici.

Am învățat că oamenii sunt esențiali pentru reușita unui business.

Pornind în primul an de business de la trei parteneri cheie – un dezvoltator de afaceri, un specialist în marketing și IT și un auditor energetic, echipa Geta Energeta a ajuns în prezent la peste 80 de membri, prin semnarea parteneriatelor cu auditorii energetici, numiți Parteneri-Furnizori.

Valentina Tambou a ales să pornească un business care are la bază o cauză. Geta Energeta are misiune socio-economică de a crește eficiența energetică a clădirilor din România și, totodată, de a eradica sărăcia energetică din rândul populației. Se implică activ în business-ul său și în misiunea sa și, pentru ea, discuțiile cu clienții și auditorii energetici reprezintă o sursă inepuizabilă de învățare.

Pe lângă implicarea sa activă în eliminarea sărăciei energetice în România, Valentina se mai implică și în proiecte și acțiuni în folosul mediului, precum curățarea deșeurilor sau plantarea copacilor. Nu în ultimul rând, este un donator activ pentru salvarea și educarea copiilor, susținând financiar organizațiile „SOS Satele Copiilor”, „UNICEF” și „Asociația Unu și Unu”.

7 Responses

 1. E unul dintre oamenii cu voința foarte mare. Frumoasă și harnică, o sa duca la capăt tot ce isi propune. Multumesc ca exista astfel de copii.

 2. O tânără cu ambiții și țeluri mari care crede in visul său și va reuși să implementeze cu succes acest proiect de talie națională, astfel încât orice imobil va deține un certificat energetic veritabil , după cum prevăd actualele norme europene. Felicitări!

 3. Buna seara,sunt administratorul unei agentiii imobiliare si ma intereseaza o colaborare privind obtinerea certificatelor energetice..mai multe relatii astept la 0722375984

 4. O tânără ambițioasă, educată, sensibilă, frumoasa si zambea tot timpul!
  M-am bucurat cand am citit!
  Felicitari!

 5. Chiar saptamana trecuta am comandat certificatul de la Geta Energeta si nu-mi vine sa cred ca dau de voi in presa. Eu am fost foarte multumit, recomand serviciile cu incredere si felicitari Valentina!

 6. Felicitari pentru initiativa. Dar preturile sunt mai mari decat la altii.
  Cum justificati asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.