99CreativeWomen

Pasiune pentru cifre, mentorat și idealuri înalte

Daniela Bodîrcă, cu cei peste 20 de ani experiență în banking și finanțe, pe care i-a parcurs cu dedicație și profesionalism, împlinește în acest ianuarie un an de când a preluat responsabilitățile de CEO UniCredit Leasing Corporation IFN SA.

Este anul noilor provocări, dintr-o nouă poziție, cu noi responsabilități. Dar se bazează pe experiența de peste 20 de ani în banking și, mai ales, pe marea pasiune pe care o pune în tot ceea ce face.

Daniela Bodîrcă a coordonat departamente-cheie din arii strategice ale grupului bancar UniCredit România, a fost timp de 10 ani membru al Consiliului de Administrație al băncii, membru în comitetul de supraveghere pentru compania de leasing a grupului și s-a implicat extrem de activ în activitatea de mentorat dezvoltată în grup.

Este omul acel om dedicat profesiei și companiei, care acumulează perseverent și se perfecționează continuu. Pentru că apreciază oamenii cu idealuri înalte, fiind ea însăși ghidată de idealuri înalte, caută să aducă valoare adăugată mereu mai înaltă proiectelor în care se implică.

În UniCredit Mentorship este implicată demult, încă de-acum nouă ani, ca mentor pentru oamenii și echipele desemnate, în fiecare an, să intre în program. Iar numirea în conducerea UniCredit Leasing, pe cea mai înaltă poziție, completează, fericit, un CV absolut impresionant.

Proiectele noi, în compania pe care o conduce acum, au apărut imediat. Daca ar fi să numească unul singur, cel mai solicitant poate sau creativ, ar alege fără ezitare, emisiunea de obligațiuni prin care UCL a atras 300 de milioane de euro de la investitori instituționali.

Este unul dintre acele momente extraordinare, de care îți amintești peste mult timp, pentru că a pus laolaltă creativitate, efort, munca în echipă, bucuria de a dezvolta un proiect cu totul special.

Despre idee în sine, Daniela Bodîrcă spune că a apărut în vara trecută și chiar părea puțin probabil sa fie realizată chiar în cursul anului trecut. Procesul de emisiune a unei serii de obligațiuni este unul complex și de durată.

Reușita s-a datorat, de fapt, după cum spune CEO-ul UniCredit Leasing cu modestie, pasiunii si efortului reamarcabil al echipei. Toți cei implicați s-au mobilizat exemplar. ”A fost un maraton de două luni și jumătate, dar în ritm de sprint”, povestește Daniela.

Proiectul a marcat un moment important în istoria UniCredit Leasing, dar și pentru instituțiile financiare nebancare prezente pe piața din România, dată fiind valoarea emisiunii și, mai ales, rezultatele acesteia.

Subscrierea a depasit 200% și atunci am simtit că tot efortul și resursele investite în proiect au fost pe deplin răsplătite.

UniCredit Leasing Corporation este lider pe piața serviciilor de leasing financiar din România și, în opinia Danielei Bodîrcă, își va păstra această poziție tocmai pentru că se adaptează tot timpul nevoilor clienților. ”Într-un mediu extrem de concurențial, este nevoie nu numai să vii în întâmpinarea clienților, ci chiar să anticipezi, să înțelegi ce este important pentru ei”, explică șefa UCL. Pornind de la aceste premise, a fost dezvoltat proiectul emisiunii de obligațiuni cu obiectivul de a obține o diversificare a surselor de finanțare pe care compania le avea deja.

”Pentru noi, acest rezultat a fost si o confirmare in plus a increderii de care se bucura Grupul UniCredit in piata si in randul investitorilor”, adaugă Danilea Bodîrcă.

Cu o bază diversificata de surse de finantare UniCredit Leasing Corporation va continua să-și consolideze poziția pe piață, fiind un partener de încredere pentru clienții săi. Este convingerea unui șef dedicat, pasionat și foarte încrezător în forța echipei pe care o conduce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *