99CreativeWomen

Open door policy pentru renașterea echipei

Crearea unei echipe puternice și creative este un deziderat și o provocare pe care orice lider de departament ar trebui să îl aibă, iar pentru Clarisa Tesu (31 de ani) de la EY România echipa pe care o conduce este cel mai important  proiect din ultimele 12 luni.

Clarisa Tesu a copilărit în Canada, după ce părinții ei au emigrat în 1997, a lucrat la biroul EY din Statele Unite ale Americii, iar în 2009 s-a întors în România. În 2009 s-a întors în România și și-a început cariera la EY. În 2014 a ocupat poziția de Manager în cadrul departamentului de Fraud Investigation & Dispute Services din EY SUA, începând cu octombrie 2017 până în ianuarie 2019 a fost Senior Manager în departamentul de Forensic & Integrity Services al EY Elveția, iar din februarie 2019 a devenit Associate Partner și Head of Forensic & Integrity Services al EY România.

„Am preluat rolul de lider al departamentului EY Forensic în februarie 2019, în urma unor modificări semnificative în componența și structura echipei. Dintr-o echipă de peste 20 de membri, rămăseseră doar 12, fiecare cu temerile proprii despre rolul lor în departament”, spune Clarisa Tesu, care arată și că strategia de remediere a situației a fost modelată de experiențele din Vest.

„Am ascultat și am încurajat echipa să colaborăm deschis pentru a ne rezolva nemulțumirile. Unde angajații erau demotivați din cauza lipsei de comunicare, am definit noi căi: am creat o serie de întâlniri pentru a discuta atât evoluția noastră ca echipă, cât și evoluția departamentului și am reiterat conceptul de open door policy”, spune Clarisa Tesu. Au apărut astfel și caracteristicile pe care orice lider le dorește în echipa sa: transparență, optimism, dinamism, deschidere.

„Am adus în echipă oameni cu care mai lucrasem în anii trecuți, cu care împărtășeam aceleași valori, și care au fost încântați de ocazia de a extinde familia EY Forensic – șefa EY Forensic.

Rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Departamentul a înregistrat o creștere de peste 20% pentru anul financiar 2019 (1 iulie 2018 – 30 iunie 2019) față de perioada anterioară. Estimările pentru anul în curs indică o creștere la fel de mare.

„Acum suntem mândri să ne considerăm #DreamTeam! Este ceva ce simțim și trăim cu toții în fiecare zi și noii membri ai familiei noastre reușesc să se integreze repede și să se bucure de echipa dinamică, profesionistă și plină de energie din care fac parte. Cred în slogan-ul teamwork makes the dream work”, spune Clarisa tesu despre echipa de de 22 de experți specializați în Antifraudă și Anticorupție, Investigații și Business Intelligence, Combaterea Spălării Banilor (AML), Forensic Technology (Forensic Data Analytics – FDA), dar și în Dispute și Litigii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *