99CreativeWomen

Munca titanică din spatele fuziunii pentru unificarea echipelor

Implementarea tehnologiei 5G și fuziunea cu UPC România sunt cele mai semnificative momente alte ultimelor 12 luni pentru Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Lansarea rețelei de conectivitate 5G a presupus o muncă uriașă în ultimii ani pentru echipa condusă de Murielle Lorilloux. Iar introducerea abonamentelor comerciale 5G din luna iunie a fost încununarea acestor eforturi.

„Tehnologia 5G reprezintă viitorul României”, spune șefa Vodafone România.

Operatorul de telefonie mobilă a lansat deja servicii comerciale IoT (internet of Things), care vor fi impulsionate odată cu implementarea la scară largă a comunicațiilor 5G.

Un alt eveniment foarte important pentru șefa Vodafone este fuziunea cu UPC România, după încheierea tranzacției dintre cele două companii. Unificarea echipei de peste 2.300 de angajați a Vodafone cu cea de 1.100 de salariați ai UPC România este un proces care nu se poate face peste noapte.

„Una dintre priorități este să unificăm cele două echipe, să lucrăm împreună. Să învățăm unii de la alții și să înțelegem care este modalitatea cea mai bună de integrare astfel încât clienții să aibă o experiență tot mai bună”, spune Murielle Lorilloux.

Vodafone România și desemnat deja o nouă conducere, în care sunt incluși și cei din conducerea UPC, și a lansat deja o ofertă comercială comună pentru clienții celor două companii. Vodafone are 9.9 milioane de clienți pentru serviciile mobile, în timp ce UPC aduce 2,1 milioane de clienți de servicii fixe. Noua companie creată va avea o cotă de 25% după venituri din piața combinată de telecomunicații fixe și mobile și cablu TV.

Procesul de integrare a celor două afaceri va dura trei ani, fiind vorba de trei direcții importante, cea juridică, portofoliul de clienți și sistemele IT. Dar integrarea celor două echipe ar trebui să se finalizeze în prima parte a anului viitor, fiind o condiție necesară pentru unificarea celorlalte sisteme.

„Ne aflăm într-o nouă călătorie, cea în care suntem împreună și lucrăm la integrare”, spune șefa Vodafone.

Murielle Lorilloux s-a alăturat Vodacom din Republica Democrată Congo în 2013 în proziția de Chief Commercial Officer și a fost numită CEO în 2014. A reușit transformarea operatorului din Congo într-unul dinamic și și-a depășit competitorii cu peste 15 puncte procentuale in trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *