99CreativeWomen

Flavia Scânteianu realizează covoare cu personalitate

Îmbinând tradiția, arta și cultura, Flavia Sînteianu, de profesie designer de interior, creează covoare cu personalitate sub un singur brand: Dare to Rug.

Împreună cu cea mai bună prietenă a ei, Andreea Batros, a pus bazele în 2015 primului brand românesc care creează covoare hand-tufted. Cu ajutorul unui pistol special, sunt inserate smocuri de lână pe o suprafață de bumbac.

Un pas important în dezvoltarea business-ului a fost deschiderea către colaborări cu artiști din afară studioului. După trei ani în care produsele celor două prietene au purtat semnătura lor, Flavia și Andreea au hotarât să conceapă prima colecție de patru covoare intitulată “Shade”, împreună cu ilustratoarea Ana Popescu.

Schimbând strategia de colaborare, cele doupă antreprenoare creează relații stranse și cu alți artiști din orice domeniu. Flavia spune că nu își doresc un studio închis, în care să predomine „cultul personalităților” lor, ci își propun să adune sub umbrela lor cât mai multe minți care gândesc la fel, dar creează diferit, lucru care s-a dovedit o adevărată provocare.

Dare to Rug este despre curiozitate, îndrăzneală, calitate și obiecte de design cu personalitate – Flavia Scînteianu.

Prima colaborare externă a celor două fete a deschis multe alte perspective, colaborări și direcții noi, inclusiv cu site-ul  TheEdit.ro. Monocrom și minimalist ca design, covorul ‘Sway’ completează natural restul obiectelor din portofoliul The Edit, alături de care creează un interior elegant ce vorbește despre conexiunea oamenilor cu spațiul în care locuiesc.

Colaborările nu se termină aici, Flavia și Andreea plănuiesc în continuare să extindă brandul în mai multe direcții creative prin parteneriate cu diferite branduri internaționale, pentru a-și întări și lărgi portofoliu.

Covoarele brandului Dare to Rug sunt inspirate din folclorul românesc și sunt realizate cu lână din Noua Zeelandă,  vopseluri care nu dăunează mediului și bumbac pentru protecția spatelui covorului.

În procesul de vopsire a lânii sunt folosite doar produse testate ecologic, din Elveția. Covoarele din lână naturală sunt biodegradabile și ajută la protejarea mediului înconjurător.

Covoarele brandului Dare to Rug se comandă din Chină, iar prețul de vânzare este de 250 euro pe metrul pătrat.

Flavia a studiat businessul la ASE și s-a reorientat către design interior când era în ultimul an. A urmat un curs la Școala de Design Șerban, iar ulterior a absolvit Școala de design din Milano. În 2016, Flavia Scânteianu a fost premiată de revista de modă Elle drept cel mai bun designer de obiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *