99CreativeWomen

Fiecare clădire are o identitate, o poveste, un suflet

Luiza Moraru, Head of Property Management CEE, CBRE, este singura româncă din real-estate care a promovat pe o poziție de management regional.

Combinația de succes pentru administrarea a șase milioane mp de clădiri din 14 țări este o gândire ”out of the box”, așezată pe o bază de date concrete, plus un strop de  abordare proactivă.

”Scopul activității noastre este de a crea valoare pentru clădirile pe care le administrăm și pentru clienții pe care îi reprezentăm”, spune Luiza Moraru. Pe lângă o constantă preocupare pentru nou și „out of the box thinking”, ce face echipa CBRE unică este faptul că fiecare decizie se bazează pe date concrete, atât la nivel micro cât și macro.

Luiza Moraru are are o experiență de peste 18 ani în piața de consultanță imobiliară, dintre care ultimii  11 ani în cadrul CBRE România, la care se adaugă cinci ani în Eurisko, companie achiziționată anterior de CBRE. În rolul de Head of Property Management CEE, Luiza este responsabilă cu administrarea și extinderea portofoliului de proprietăți imobiliare din România, Polonia, Austria, Cehia, Ungaria și Slovacia. În 2019, s-au adăugat cele 8 țări din SEE (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Muntenegru, Serbia, Slovenia și Grecia), CBRE deschizând divizia de property management și pe aceste piețe.

Supervizează cei aproape 600 de consultanti CBRE care desfășoară în zona Europei Centrale şi de Est activități de management de proprietăți imobiliare – clădiri de birouri și centre comerciale.

În prezent, CBRE administrează la nivelul Europei Centrale și de Est o suprafață totală de 6 milioane de metri pătrați, dintre care  peste 2,5 milioane de metri pătrați se găsesc în clădiri de birouri.


Orice clădire are sau ar trebui să aibă o identitate, o poveste, un suflet și noi ne asigurăm că se păstrează aceste elemente – Luiza Moraru

În România, departamentul de administrare a proprietăților al CBRE a fost înființat la finele anului 2013. În ultimii trei ani, portofoliul administrat local a crescut de șapte ori, depășind 770.000 mp, printre care se numără centrele comerciale Sun Plaza București, VIVO! Cluj-Napoca, VIVO! Constanța și clădirile de birouri Timpuri Noi Square, Aviatorilor 8, Floreasca Business Park, Lakeview, Green Gate, Campus 6.1 sau Victoria Park.

Luiza Moraru spune că în zilele noastre, accesul la informație nu mai este atât de dificil, însă diferența vine din ceea ce faci cu informația. Procesele CBRE se concentrează exact pe acest aspect: ce tip de informație este folosit pentru fiecare decizie, cum este inclusă în contextul macro al economiei și pieței pentru a obține o vedere completă și mai ales ce efecte va genera orice inițiativă pe termen mediu și lung. Toate aceste informații privite constructiv și creativ permit echipei conduse de Luiza Moraru să ia decizii excepționale, care creează valoare sustenabilă pentru clienții companiei.

Astfel că, pentru Luiza Moraru și echipa ei fiecare zi este despre creativitate, fie că recomandă clienților săi o reconfigurare de mall, implementarea unei tehnologii noi sau introducerea unui serviciu de community management într-o clădire excepțională de birouri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *