Christina Verchere a preluat conducerea OMV Petrom în mai 2018, când a înlocuit-o pe Mariana Gheorghe, director general al companiei între 2006 și 2018.
Sprijinul financiar OMV Petrom în proiecte de responsabilitate socială va fi de peste patru milioane de euro în următorii patru ani, cu scopul principal de reducere a consumului și a facturilor la energie.
Nu neapărat pe locul doi, dar se adaugă și al doilea obiectiv, acela de a proteja mediul înconjurător și a crește calitatea vieții. Unul dintre aceste proiecte este România Eficientă, iar Christina Verchere este o aprigă susținătoare a acestuia.
Sprijinim România Eficientă pentru că e un program cu care ne identificăm – Christina Verchere, CEO și Președinte al Directoratului OMV
Unul dintre obiectivele pe termen lung ale companiei OMV este să încurajeze cât mai multe comunități să devină eficiente energetic, reducând consumul și îmbunătățind standardele de trai, reducând totodată costurile cu energia. În acest sens, CEO-ul OMV Petrom consideră implicarea companiei în viața comunității, prin programe de reducere a consumului, drept o investiție în viitor. ”Prin educație și conștientizare putem induce schimbarea și putem îmbunătăți esențial viitorul generațiilor următoare”, consideră aceasta.
Christina Verchere și-a început cariera în 1993, lucrând mai mult de 20 de ani în industria de petrol și gaze și a ocupat numeroase poziții de conducere înainte de a ajunge în România, în companii din Marea Britanie, SUA, Canada și Indonezia.
Între 2012 și 2014 a ocupat funcția de președinte regional al BP Energy Group pentru Canada, cu sediul în Calgary, iar între 2014 și 2018 a deținut funcția de președinte regional pentru Asia-Pacific la aceeași companie, cu sediul în Jakarta, Indonezia. Anterior, a fost Planning Co-ordinator și Economic Analyst la Amoco UK.
OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din România și din Europa de Sud-Est, operează cu trei divizii importante: Upstream, pentru partea de producție de țiței și gaze în România și Kazahstan, Downstream Oil, care include rafinăria Petrobrazi și cele 790 de benzinării din regiune, și Downstream Gas, în care este inclusă centrala electrică de la Brazi, ca și furnizarea de energie electrică și gaze naturale.
Compania a obținut, în prima jumătate a anului, un profit net de 1,97 miliarde lei, în creștere cu 53% față de aceeași perioadă din 2018, și o cifră de afaceri de 11,3 miliarde lei, în urcare cu 15%. Investițiile bugetate pentru 2019 se ridică la 4 miliarde lei, după ce, în 2018, investițiile au însumat 4,3 miliarde lei.