Lemon Interior Design a intrat în 2019 pe zona amenajărilor de birouri. Un pas important, dar mai ales profitabil, pentru cele două asociate, Cristina Căpitanu și Elena Oancea.
Cristina Căpitanu și Elena Oancea sunt surori, dar și partenere în compania de amenajări Lemon Interior Design. Cu un portofoliu premium pe zona amenajărilor rezidențiale și o viziune inovatoare în designul contemporan de interior, Lemon Interior Design a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3,5 mil. euro.
Un pas important în ultimele 12 luni, din punct de vedere al business-ului pe care ele îl conduc, a fost deschiderea diviziei office. De anul acesta cele două antreprenoare au intrat pe piața amenajărilor spațiilor office, însă nu vorbim de amenajări standard, cu care suntem obișnuiți atunci când vine vorba de birouri, ci de spații-concept. ”Vorbim de o nouă abordare, în care biroul își transcende funcționalitatea tipică și devine un spațiu cu personalitate, în care designul, elementele cu impact vizual și normele estetice se împletesc cu rigorile specifice unui mediu de lucru”, spun reprezentantele Lemon Interior Design.
În trecut cele două asociate au lucrat tangențial pe astfel de proiecte, ele fiind specializate pe amenajările rezidențiale, însă cererea tot mai mare venită din partea clienților din rezidențial care le rugau să le amenajeze și spațiile de lucru le-a determinat pe cele două surori să acopere și această zonă.
Cristina Căpitanu a absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Politehnica și a activat în sfera de management export-import, în timp ce sora sa a studiat Dreptul, a lucrat ca jurist, dar și ca specialist în relații publice.
Povestea Lemon Interior Design a început în 2007, surorile au preluat un lanț de câteva magazine cu obiecte de design vesele și colorate. Treptat, ele au început să se ocupe și de amenajări pe segmentul rezidențial și și-au pus semnătura pe multe concepte creative, remarcându-se prin serviciile integrate de design și management al amenajărilor interioare.
Ținem foarte mult la calitatea serviciilor pe care le oferim, astfel că am fost și suntem implicate total în proiectele noastre. Poate că și această insistență cu care căutăm lucrul bine făcut ne-a adus multe mulțumiri din partea clienților, de-a lungul anilor.
Printre cele mai cunoscute și spectaculoase proiecte pe care le-a gândit și implementat compania se numără lobby-urile unor clădiri iconice din București, precum One Herăstrău Park sau One Charles de Gaulle, dar și o serie de apartamente și penthouse-uri realizate la standarde internaționale. Compania semnează designul și amenajarea celui mai scump penthouse vândut în România în acest an, cu 6,8 mil. euro, situat în proiectul One Mircea Eliade.
Cristina și Elena nu sunt străine de vizitele pe șantier sau de coordonarea unor echipe mari de furnizori sau muncitori. Ele spun că țin foarte mult la calitatea serviciilor pe care le oferă, astfel că au fost și sunt implicate total în proiectele lor. ”Poate că și această insistență cu care căutăm lucrul bine făcut ne-a adus multe mulțumiri din partea clienților, de-a lungul anilor,” spun cele două asociate.Odată cu creșterea numărului de proiecte s-a mărit și echipa Lemon Interior Design, pentru că în primii ani de business erau doar ele două.
La fel ca pentru amenajările rezidențiale, când vine vorba de cele office abordarea Lemon Interior Design este completă și atipică. Wellbeing-ul devine o componentă principală în proiectarea zonelor de lucru. Confortul, detaliile estetice, integrarea elementelor naturale sunt o necesitate pentru un spațiu de lucru viu, sănătos și, evident, mai productiv. A amenaja un spațiu de birouri înseamnă a găsi un numitor comun între nevoile unei comunități, respectarea unor norme legale, funcționalitate, reguli de ergonomie și, nu în ultimul rând, design.