99CreativeWomen

Cum să stai pe Facebook cu folos pentru comunitate

Când o femeie devine mamă, se cheamă că are cea mai frumoasă ocupație din lume, nu neapărat și cea mai ușoară. Iar când o mamă alege să fie, în același timp, și antreprenor, este pentru a ajuta și alte mămici să prindă curajul de a deveni cea mai bună versiune a lor.

Fondatoarea Asociației La Primul Bebe,  cea mai mare comunitate de sprijin pentru mame educate de la noi din țară, Atena Boca a fost prima româncă acceptată în programul global Facebook Community Leadership 2018, din peste 6.000 de aplicații din toate colțurile lumii.

Facebook Community Leadership (FCLP) este un program prin care Facebook a oferit celor mai de impact 100 de lideri de comunități de Facebook din lume o bursă de un an de zile de training alături de echipa lor și finanțare pentru proiecte.

Programul FCLP, realizat în parteneriat cu Facebook, ne-a ajutat să ducem la următorul nivel acțiunile LaPrimulBebe, pentru dezvoltarea comunităților locale – Atena Boca, fondator

Ea precizează că din 2018, de când a fost selecționată de Facebook, și până în prezent, comunitatea La Primul Bebe și-a dublat numărul de membri, de la 50.000 la peste 100.000.

De asemenea, a reușit să organizeze pentru mamele comunității peste 50 de evenimente în zece orașe ale țării și să strângă 1.000.000 de euro în două campanii umanitare, bani cu care au fost refăcute secții de pediatrie, laboratoare oncologice și au dotat maternități și spitale de copii cu aparatură modernă. 

Povestea Asociației La primul Bebe a început în urmă cu șase ani, pe vremea când Atena Boca era proaspătă mămică. Pentru că se simțea singură și neînțeleasă, Atena a decis să înființeze un grup pe Facebook unde a adunat 10 prietene care născuseră și ele recent. În mai puțin de o lună, erau deja 400 de mame în grup, toate cu aceeeași nevoie: spijin emoțional.

De la un grup de Facebook cu 10 membri, Atena Boca a ajuns să fondeze Asociația La Primul Bebe, care a devenit cea mai mare comunitate de spijin pentru proaspetele mame din România, cu 20 de filiale în 20 de orașe ale țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *