99CreativeWomen

Diana Ocraim a creat cursurile de recalificare pentru angajații UiPath

Avansul tehnologiei modifică radical modul în care arată forța de muncă. Este necesară recalificarea sau respecializarea angajaților, iar UiPath, un pionier în tehnologie, a luat în serios provocarea dată de educarea angajaților.

Diana Ocraim este Product Strategist la UiPath și este, totodată, persoana care a gândit crearea cursurilor dedicate angajaților. UiPath Academy a fost deschisă în urmă cu trei ani și a avut până acum 360.000 de studenți. În academie, la nivel global, se regăsesc 20.000 de educatori, care oferă 15 cursuri.

UiPath este lider global în sectorul Robotic Process Automation (RPA), o companie evaluată în prezent la peste 3 miliarde dolari. RPA este tehnologia care permite emularea interacțiunii umane cu ajutorul unui robot sau a unei aplicații software. Roboții astfel creați pot înlocui oameni în diferite funcții repetitive sau pot ține loc de recepționer. Sau pot răspunde întrebărilor adresate departamentului de resurse umane (zile de concediu rămase, acte necesare pentru cereri etc.)

„În contextul actual au loc schimbări fundamentale  pe piața muncii – se creează roluri noi, care nu existau acum câțiva ani, pe fondul avansurilor tehnologice și digitale”, spune Diana Ocraim.

Specializarea oamenilor este necesară fiind vorba de o inovație tehnologică. Implementarea acesteia modifică și calificările celor din posturi tradiționale, cum ar fi cel de contabil. Setul de cunoștințe RPA trebuie să se adauge aptitudinilor clasice, cum ar fi operarea calculatorului sau Excel.

De aceea s-a decis extinderea programului educațional prin Automation Ready Workforce. Programul, care a intrat în parteneriat cu organizații importante, precum Institutul de Chartered Accountants din Irlanda sau cu organizația non-profit din SUA, ByteBack.

„Decizia de a pune în practică un program care să adauge RPA în setul de cunoștințe necesare unui rol consacrat a fost una dintre cele mai inspirate din ultimele luni”, spune Diana Ocraim. Astfel că, noul set de cursuri, Automation Ready Workforce, a deschis drumul către proiecte noi. Cum a fi cel cu guvernul din Singapore, care are o strategie complexă în zona de Artificial Intelligence. Sau forumurile din cadrul Uniunii Europene și proiectele cu clienții UiPath, toate îndreptate către educarea forței de muncă.

Anul 2019 a fost un an plin de experienței noi, fiind dedicat mult timp zonei de cercetare în cadrul companiei. „Am căutat să căpătăm o înțelegere cât mai profundă asupra schimbărilor tehnologice și a impactului acestora”, spune Diana Ocraim.

Programele academiei UiPath se desfășoară sub conceptul Future of Work, fiind un concept complex, dar plin de potențial. Și prin care compania caută să înțeleagă cât mai bine schimbările de care este nevoie pe piața muncii pentru a putea oferi angajaților cursuri de specializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *