99CreativeWomen

Arta de a crea Dulcele are un nume: Grace Couture Cakes

Un business de succes care să devină, în doar câțiva ani, punct de reper pe segmentul cofetăriei couture? Pare simplu de făcut, dar nu este: trebuie să știi să îmbini dragostea cu pasiunea pentru Dulce.

După ce a lucrat câțiva ani în domeniul consultanței imobiliare, Alina Sudriu a înființat primul atelier de cofetărie couture din România, acum șapte ani. Arta de a crea Dulcele are un nume: Grace Couture Cakes.

A pornit cu 40.000 de euro, absolut necesari în echiparea laboratorului, pentru chirie, salarii, primele comenzi și perfecționarea rețetelor. Dacă primul an ”nu se pune”, cert este că acum, pentru al șaptelea, fondatoarea atelierului de prăjituri couture estimează că va încheia cu o cifră de afaceri care ar putea depăși un milion de euro.

Comerțul simplu, clasic, categoric nu ar fi de ajuns pentru a crește până la această cifră de afaceri din prăjituri. Comenzile corporate, la care se adaugă evenimentele mari – nunți, botezuri, conferințe – sunt cele care au dus la o creștere accentuată, de la an la an. Acum, Alina ia în considerare extinderea businessul și în alte localități din țară, prin crearea de francize la nivel național, afacerea cu torturi fiind prezentă doar pe piața din București.

“Suntem în căutarea unor parteneri locali pentru businessul de retail, și intenționăm să deschidem Cake Shop-uri în Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Iași și Constanța”, precizează Alina Sudriu.

Decizia de a dezvolta businessul de retail la nivel național a venit în urma cererilor clienților din alte orașe din țară, care întrebau constant “când deschideți și în orașul meu?”

Încă din momentul lansării Grace Couture Cakes, Alina a primit o mulțime de propuneri de la cei care au văzut evoluția businessului și au dorit să investească în el.

Este un pas pe care îl evaluăm de mai mult de doi ani, la care am lucrat în ultimele nouă luni alături de o echipă de consultanți, pentru a găsi formula perfectă

Până una-alta, Alina se află în căutarea unui partener local în Cluj sau Timișoara, care să se alăture ca ”area developer”, pentru a deschide două locații Grace Couture Cakes: una în shopping mall și cealaltă stradal.

Alina și echipa ei sunt deja în discuții cu potențiali parteneri în alegerea sistemului de franciză. Ei caută un partener local cu experiență în business sau cu spirit antreprenorial, care cunoaște piața și oportunitățile ei, și poate întelege potențialul nișei.

„Proiectul de franciză a fost conceput pentru a porni, inițial, cu gama de retail. În pasul doi, aceasta poate fi completată și dezvoltată ulterior cu intrarea pe zona de evenimente locale, cu gamele de produse din cake shop personalizate, precum și colaborarea cu atelierul din București pentru evenimente de amploare”, spune Alina.

În 2016, brandul a făcut primul pas pe piața de retail, prin deschiderea primului Cake Shop în Băneasa Shopping City, iar doi ani mai tărziu a lansat cel de-al doilea punct de retail stradal, în Piața Dorobanților din București. La începutul anului 2019, atelierul de cofetărie a deschis cel de-al treilea Cake Shop din București, în Promenada Mall.

Grace Couture Cakes a fost primul atelier de cofetărie din România care a introdus colecții de prăjituri și torturi dezvoltate pornind de la tendințele internaționale în domeniu, fiind un jucător important pe segmentul cofetăriei premium. Rețetele sunt dezvoltate într-un proces complex, ce durează uneori luni întregi, pentru a ajunge la forma dorită, atât în ceea ce privește gustul, cât și designul final. În dezvoltarea produselor sunt folosite tehnici artizanale și tehnologie de top în domeniul cofetăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *