Ar vrea să aducă inovația și competitivitatea digitală cât mai aproape de public și de companiile din Romania. Prin urmare, vorbește cât de mult poate și se implică în proiecte unde poate lucra și poate vorbi cât de mult pe acest subiect.
Alexandra Cernian, doctor în ingineria sistemelor, consideră că cel mai creativ proiect în care s-a implicat în ultimele 12 luni este canalul tv online Ingenius Live, dedicat educației antreprenoriale. ”Misiunea noastră, a tuturor realizatorilor Ingenius Live în acest demers, este să construim împreună una dintre cele mai performante platforme educative din mediul online”, explică cum numai un inginer poate explica subiectul.
În acest proiect, este realizator și moderator al emisiunii “Tehnologia pe românește”, în care discută cu antreprenori și experți in tehnologie despre cele mai bune tool-uri pe care le pot folosi antreprenorii, dar și despre cele mai recente, uneori chiar controversate, inovații din domeniu.
A îndrăgit proiectul de la bun început, considerându-l cea mai bună posibilitate de a îmbina zona educațională cu pasiunea pentru tehnologie. Alexandra este lector universitar și studenții ei sunt primii care află, în plus față de materia de curs, noutățile din lumea digitală și beneficiile pe care aceasta le aduce în viața de zi cu zi. Emisiunea tv online i-a oferit însă posibilitatea de a-și mări audiența pe acest subiect.
Cred că am capacitatea naturală de a explica concepte abstracte în moduri simple, interesante și provocatoare – Alexandra Cernian, lector universitar la Universitatea Politehnică București (UPB)
Expunerea pe care o implică acest proiect m-a ajutat să consolidez brandul personal, ceea ce a deschis numeroase oportunități de dezvoltare personală și de business: mai multe posibilități de networking, participarea la numeroase evenimente de business, mi-a oferit posibilitatea de a mă implica în calitate de mentor în programele de antreprenoriat derulate de Ingenius Hub, Startarium și Ilfov Business Hub și, în egală măsură, a facilitat intrarea în comunități de business. ”Sunt prima femeie din România membru în comunitatea Ms.AI dedicată inteligenței artificiale”, spune Alexandra, dar și membră a clubului Elite Business Women.
Și-a dorit de mică să devină profesor, din pasiunea de oferi celorlalți din ceea ce a acumulat pe fiecare treaptă de pregătire din viața ei. Este convinsă că are acea capacitate naturală de a explica concepte abstracte în moduri simple, interesante și provocatoare, astfel încât să stârnească curiozitatea.
Proiectul Ingenius Live i-a oferit șansa de a valorifica și mai mult această pasiune și cariera academică, dar și de a aduce inovația și competitivitatea digitală aproape de public. Cât mai aproape!
Cât despre businessul pe care l-a fondat, acela de consultant în domeniul digitalizării și al inteligenței artificiale, acesta a crescut și a căpătat perspective noi. ”Simt că prinde o nouă formă și sunt încântată de direcția în care merge”, completează Alexandra. Odată cu mai multă notorietate, au venit și mai multe proiecte de training și consultanță, cu mai mult accent pe automatizarea proceselor din companii și integrarea tehnologiilor de ultima generație, adică exact zonele pe care le consideră esențiale .
Alexandra este lector universitar la Facultatea de Automatică și Calculatoare din București, senior consultant și trainer în digitalizare, expert evaluator în inovație IT pentru Comisia Europeană. Cu alte cuvinte, una dintre (încă) puținele românce pasionate și specializate în digitalizare și inovație.