99CreativeWomen

Probabil cel mai cunoscut designer de interior din România

Adela Pârvu, probabil cel mai cunoscut și mai apreciat designer de interior din România, a închis o etapă de cinci ani la emisiunea ”Visuri la cheie” și trece pe un alt nivel.

Să fii creativ înseamnă să ai libertate, să ai un program pe care ți-l poți gestiona singur, să poți călători când simți că te ajută să-ți clarifici ideile, să te poți raporta la ceilalți ca de la egal la egal și să poți alege proiectele în care vrei să te implicit. Este ceea ce crede Adela Pârvu, probabil cel mai cunoscut designer de interior din România.

Împreună cu asociata ei, arhitecta Andreea Beșliu, Adela Pârvu creează propuneri de amenajare pentru proiecte rezidențiale noi din București: AFI City, dezvoltat de AFI Europe în zona Bucureștii Noi, și MRS Residence (zona de nord a Capitalei), dar și pentru proiecte din HoReCa sau din teatru. La fel însă pentru oameni obișnuiți.

Cele două partenere au luat decizia ca, în loc de angajați să aibă colegi, care să fie independenți din punct de vedere juridic. Practic, fiecare are propria sa firmă. Chiar dacă toată echipa se întâlnește la birou, nu există program, ci doar termene limită. Creativitatea are nevoie de libertate, iar libertatea înseamnă creativitate.

Fiecare proiect are o echipă, astfel ca fiecare să aleagă etapele de proiectare care îl provoacă din punct de vedere creativ. ”Suntem o familie care lucrează pentru alte familii individuale sau profesionale”, spune Adela. Și este convinsă că, în lipsa unei ierarhii clasice, oamenii sunt mai încrezători, mai entuziaști, cu spirit critic mai ascuțit și evident mai eficienți și creativi pentru clienți.

Am devenit un reper pentru tinerele talente, arhitecți tineri premiați, care ne caută, care vor să lucreze cu noi, ceea ce este extraordinar.

Perspectivele noi care s-au deschis vizavi de noua organizare sunt semnificative: o mai mare deschidere către tânăra generație de designeri și arhitecți, care este mult mai încrezătoare în acest sistem de lucru, dar și faptul că cele două associate au satisfacția să impulsioneze antreprenoriatul în domeniul creativ.

Este convinsă că astfel, fiecare dintre colegii ei învață să-și dezvolte abilitățile pe partea managerială și să propage un sistem de gândire și abordare foarte responsabil în beneficiul clienților. În plus, acest sistem le-a ajutat să obțină o flexibilitate mai mare de lucru, dar și o varietate mai mare a proiectelor.

În acest context, pe lângă amenajări rezidențiale, Adela și Andreea fac mult mai multe proiecte mari, în domeniul ospitalității, HoReCa, dar și în arta spectacolului (scenografie). Având un sistem de lucru deschis și maleabil, pot avea tot atîția colegi de câți este nevoie pentru finalizarea unui proiect, oricât de complex ar fi acesta.

Să faci design de interior și arhitectură pe cont propriu este copleșitor, crede Adela, dar dacă ai un grup de oameni care  formează echipe pe fiecare proiect în parte înseamnă că procesul creativ este mai plăcut și mai ușor de gestionat. Clienții sunt principalii beneficiari ai creativității, expertizei și contribuției mai multor minți creative, care sunt capabile să urmărească mai multe scenarii, dar și mai multe detalii.

Iar faptul că arhitecții tineri își doresc să lucreze în echipele lor, pe proiectele lor, este o satisfacție pe care oricine și-o dorește din plin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.