Zile gratuite de vacanță. Cum puteți beneficia de bonusurile oferite de operatorii din turism

Pentru a aduna turiști în toate perioadele din an, operatorii din acest domeniu oferă pachete cu zile gratuite de vancanță FOTO: Mediafax
Plătești patru nopți și stai cinci. Sau plătești cinci și stai șase. Cam așa sună mare parte din ofertele agențiilor de turism, dar și ale hotelierilor, care îi vizează atât pe cei care vor să plece în vacanțe în această perioadă, ori vor să cumpere de pe acum un pachet de servicii pentru această vară pe litoral.
Share on Facebook49Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

Agențiile de turism și hotelierii caută să-și umple hotelurile chiar dacă nu este sezon. Pentru a nu sta cu camerele goale jucătorii din turism propun pachete cu „zile gratuite”.

Un astfel de pachet vizează, în special, lunile de primăvară și lunile de vară și de toamnă de la început și final de sezon estival. Cei care caută astfel de chilipiruri trebuie să fie atenți și la condițiile din ofertă. Pentru că weekend-urile sunt destul de aglomerate, mai ales în stațiunile montane, ofertele cu zile gratuite vizează perioada de cazare de duminică până vineri.

Cei care vor să petreacă câteva zile pe pârtie trebuie să știe că în pachetele promoționale, chiar dacă sunt incluse intrări gratuite la saună sau piscină trebuie să știe că taxa de salvamont nu este inclusă în ofertele de cazare.

Oferte de iarnă- primăvară

Cum era de așteptat, majoritatea ofertelor pentru această perioadă vin de pe Valea Prahovei. Hotelurile de aici au făcut pachete care vizează atât perioadele din cursul săptămânii, cât și zilele de weekend.

De exemplu, hotelul Belvedere de la Predeal are în ofertă șase nopți de cazare plus una gratis. La un confort de trei stele, pentru săptămâna ce urmează, pachetul de șapte nopți cu mic dejun inclus pentru două persoane costă 933 de lei. În cazul unei pensiuni complete prețul pachetului crește la 1.744 de lei.

Citiți și: Cum să ne tratăm turismul: Stațiunile balneare din România, un tezaur ruginit cu potențial uriaș

Pentru acest tip de ofertă, pe lîngă pacare și internet, hotelul mai oferă gratuit accesul la piscină și saună, două masaje de relaxare, dar și foc de tabără și muzică live.

Tot în această perioadă și tot la Predeal Hotelul Hera vine cu mai multe pachete de oferte. Pentru patru nopți de cazare plus una gratis, două persoane plătesc 750 de lei, cu mic dejun inclus.

Dacă turiștii vor să stea întreaga săptămână au oferta șase nopți plus una gratis la 1.000 de lei pentru două persoane, cu micul dejun inclus. Ca și în cazul hotelului Belvedere, și la Hera este gratuit accesul la piscină. Practic mai toate hotelurile de la munte oferă în acestă perioadă astfel de facilități pentru a atrage turiștii.

Oferte pentru litoral

Chiar dacă până la debutul sezonului pe litoral mai sunt cel puțin cinci luni, hotelierii și agențiile de turism au făcut deja pachete promoționale. Ca și în cazul unităților de cazare de la munte și la mare se oferă zile gratuite.

Cel mai multe oferte sunt pentru zona de sud a litoralului, la Olimp, Neptun, Jupiter sau Venus. De exemplu hotelul Majestic din Olimp are disponibile două variante cu zile gratuite de vacanță, ambele valabile pentru 25 mai-15 iunie și 1 septembrie 15 septembrie. Pachetele sunt cu cinci nopți plătite și stai șapte și 10 nopți plătite și stai 14, însă mesele se achită integral pentru fiecare zi.

Citiți și: Războiul Litoralului – Cum ne-au furat bulgarii turiștii și ce le-au oferit să revină în stațiunile lor

În Eforie Sud hotelul Claudia oferă pachet de cinci nopți plus una gratis pentru tot sezonul. Chilipiruri sunt și la Mamaia. O ofertă de început de sezon, într-un apartament de 5-6 persoane are zile gratuite incluse, dar în funcție de perioadă. Astfel pentru 5-31 mai turistul plătește patru nopți și stă cinci, pentru 1 – 15 iunie la șase nopți una este gratis, iar pentru 15 – 30 iunie la sașe nopți plătite a șaptea e gratis. Însă tarifele sunt de la 55 de lei locul pe noapte.

Tot în Mamaia și hotelurile au oferte zu zile gratuite, însă doar pentru perioade mai scurte. Hotelul mModern are disponibilă pentru 16 iunie – 10 iulie oferta de cinci nopți plus una gratuit. Aici tarifele pleacă de la peste 120 de lei de persoană pe zi.

 

Share on Facebook49Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone