Zika mai face încă o victimă: Tata Motors renunţă la numele Zica pentru o maşină ce urmează să fie lansată, pentru a nu fi asociată cu virusul

Producătorul auto Tata Motors a promovat intens lansarea modelului Zica, iar acum renunţă la numele acestuia FOTO tatamotors.com
Producătorul auto Tata Motors, din India, a anunțat că va schimba numele mașinii Zica, programată să fie lansată în curând și promovată intens de către companie, decizia de a renunța la această denumire fiind luată din cauza răspândirii virusului Zika.

Tata Motors a făcut eforturi să explice în media că numele de Zica este un acronim derivat din „Zippy Car“ și nu are nicio legătură cu virsul Zika, care afectează un număr mare de țări, mai ales din America Latină, potrivit „Financial Times“, citat de Mediafax.

„Compania Isis Pharmaceuticals, care a trebuit să-și schimbe numele în Ionis Pharmaceuticals deoarece avea aceeași denumire cu o grupare extremistă islamistă, înțelege probabil situația“, notează publicația britanică.

Alegerea unui nou nume pentru Zica va avea loc la o dată ulterioară, urmând ca la salonul Auto Expo din această săptămână, din New Delhi, mașina să fie prezentă cu vechea denumire.

„Noua mașină va fi expusă public pentru prima dată la Auto Expo 2016 între 3-6 februarie. Chiar dacă va avea marca «Zica» pe durata evenimentului, noul nume va fi anunțat după câteva săptămâni, astfel încât să se țină cont de toate aspectele de reglementare în ce privește consumatorii și înregistrarea mărcilor. Lansarea (sub un alt nume, n.r.) va avea loc ulterior“, potrivit unui comunicat al Tata Motors.

Lansarea hatchback-ului Zica a fost pregătită intens de constructorul indian, mașina fiind promovată inclusiv de către jucătorul de fotbal Lionel Messi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat, luni, că virusul Zika reprezintă o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global care necesită o reacţie rapidă. OMS avertiza săptămâna trecută că virusul Zika, transmis în principal de ţânţari, se propagă “în mod exploziv” în America de Sud, unde în 2016 ar putea trei-patru milioane de cazuri.
De la depistarea bolii pentru prima dată, în mai 2015, în Brazilia, virusul s-a răspândit în peste 20 de ţări, printre care se numără Brazilia, Bolivia, Paraguay, Mexic şi Venezuela.

Citeşte şi: Vaccinul contra virusului Zika nu va fi gata mai devreme de finalul acestui an