Rusia subţiază embargoul împotriva produselor din Occident

Din lista cu interdicţii a fost retrasă carnea de pasăre şi de vită congelată, precum şi legumele uscate şi congelate, destinate exclusiv pentru producţia de alimente pentru copii FOTO: Mediafax
Guvernul rus a îmblânzit condiţiile embargoului impus asupra importului de produse alimentare din Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, ţările UE, Ucraina şi alte ţări ale Europei. Din lista cu interdicţii a fost retrasă carnea de pasăre şi de vită congelată, precum şi legumele uscate şi congelate, destinate exclusiv pentru producţia de alimente pentru copii.

O astfel de masura este necesara pentru a stimula productia de hrana pentru copii în Rusia, notează tass.ru, citat de Adevărul.

“Pentru a promova producţia internă a alimentelor pentru copii, guvernului rus a creat o excepţie pentru materia primă, destinată numai pentru producţia alimentelor pentru copii, inclusiv carne şi legume, doar în cazul în care va fi confirmată destinaţia finală a mărfurilor importate”, a explicat Ministerul rus al agriculturii.

SUA şi Uniunea Europeana a impus sancţiuni împotriva Rusiei în 2014, după ce Crimeea a fost anexata de Federaţia Rusă, şi din cauza situaţia din estul Ucrainei. Ca răspuns, în august 2014, Moscova a impus embargou la importul de produse din ţările care au impus sancţiuni.