Vine vacanța cu trenul de Franța – Cât costă pachetele turistice care includ cazare și bilete la Euro 2016

Franța – România se va disputa în 10 iunie, de la ora 21.00, pe Stade de France, la Paris FOTO: Guliver / Getty Images
În timp ce Campionatul European de Fotbal din Franța este de câteva luni subiect pentru mari campanii de marketing, agențiile de turism din România caută și ele soluții pentru a oferi turiștilor pachete adecvate acestui eveniment.

Marile agenții de turism specializate pe pachete de vacanță cu destinații externe au inclus în acest an oferte speciale pentru Campionatul European.

Având în vedere că un pachet pentru Europenele din Franța este greu de făcut, agențiile de turism din România s-au gândit la mai multe tipuri de oferte. Unele sunt pentru o singură partidă, altele pentru meciurile din grupe sau pentru finale și semifinale.

Cele mai mediatizate oferte din această perioadă sunt cele care vizează partida de deschdere dintre Franța și România, dar și meciurile din grupă ale naționalei noastre. Ofertele pleacă de la câteva sute de euro și ajung la peste 1.000 de euro de persoană, însă un pachet cu toate opțiunile incluse nu a fost făcut deocamdată.

Mai mult, pentru că pe acest eveniment se așteaptă o cuncurență destul de strânsă, multe agenții de turism evită să facă din start oferte de preț.

„În acest moment există interes din partea românilor pentru Campionatul European şi ca dovadă, avem contractat deja un grup de 100 de persoane. Pachetele pentru Campionatul European de Fotbal, care includ 3 nopţi de cazare, bilet de avion şi bilet la un meci, ajung la aproximativ 800-900 de euro”, a declarat pentru Adevărul Financiar Mădălin Măncilă, director de marketind și dezvoltare la Accent Travel & Events/Traveo.

Oferte pentru Franța – România

Primele pachete care au și oferte de preț sunt cele pentru partida Franța – România, care se va desfășura în 10 iunie, de la ora 21.00, pe Stade de France, la Paris.

Potrivit ofertelor făcute publice de 4U Travel, pentru partida de deschidere de la Euro 2016 prețurile pachetelor care includ bilet la meci și trei nopți de cazare oscilează de la 820 de euro de persoană la 1.600 de euro de persoană.

Citiţi şi: Cartonașul roșu sau Cum a intrat fotbalul românesc în insolvență

Prețul minim de 820 de euro include cazare de trei nopți la Paris în hotel de trei stele și bilet la meci, dar de categorie inferioară, la peluze. 960 de euro plătesc cei care vor beneficia de aceleași condiții de cazare, dar de un bilet de calitate superioară, tot la peluze.

Un pachet de cazare care include bilete la tribune, pe flancuri, costă 1.120 de euro, iar cei care vor o poziție centrală, la tribune, trebuie să plătească 1.600 de euro pentru un pachet de cazare cu bilet inclus.

Pachetele în cauză nu includ transportul până în Franța și nici transferurile de la hotel la stadion și invers. În preț nu sunt incluse nici asigurările medicale, doar taxele de emitere și livrare a biletelor la hotel.

Oferte pentru meciurile României cu Elveția și Albania

Tot de la 4U Travel vine și oferta pentru al doilea meci pe care îl va disputa România în grupă, cel cu Elveția, din data de 15 iunie, care se va desfășura pe Parc des Princes din Paris.

Cel mai ieftin pachet cazare în cameră dublă la trei stele plus bilet la meci la peluză este de 620 de euro de persoană. Cei care doresc bilete într-o poziție mai bună, dar tot la peluză, trebuie să plătească 650 de euro pe un pachet. O poziție pe flancuri în tribune costă 670 de euro de persoane pentru un pachet. Oferta pentru un pachet cu bilet în poziție centrală la tribune va costa 730 de euro.

Citiţi şi: Fotbalul este sportul rege, mai ales la încasări. Care sunt cele mai bogate cluburi din lume?

Pentru România – Albania, din 19 iunie, de pe Stade des Lumieres din Lion, prețurile pachetelor sunt mai mici. Cel mai ieftin pachet cazare plus bilet este de 560 de euro. Următoarea categorie de bilet are o ofertă cumulată de 590 de euro, iar pentru a urmări meciul din tribună o persoană trebuie să plătească 630 de euro. Pachetele cu bilete incluse, de primă categorie, vor costa 700 de euro.

Deplasări pe cont propriu

Unele agenții de turism susțin că suporterii naționalei nu doresc pachete complete, ci doar anumite servicii.

„Avem deja foarte multe solicitări de pachete tailor made, în care turiştii îşi aleg meciurile de fotbal la care vor să fie prezenţi. Pachetele pentru astfel de vacanţe diferă ca preţ în funcţie de tipul hotelului, mijlocul de transport folosit. Unii turiştii preferă avionul, alţii vor pleca cu propriile maşini”, susține Alexandra Mateuță , director de marketing la Happy Tour.

Și cum mulți suporteri sunt interesați de partida Franța – România, există și posibilitatea de a comanda doar biletele la meci. Astfel, accesul pe stadion se poate face la prețul de 534 de euro de persoană la bilete de categoria a patra, 600 de euro la categoria a treia, 734 de euro la categoria a doua și 933 de euro la prima categorie. Acestor prețuri li se adaugă o taxă de livrare de 25 de euro.