VIDEO Constipaţia de 30 de milioane de dolari. Cum a transformat o familie o problemă biologică într-o mega-afacere

Bobby Edwards, cel care a avut ideea producerii Squatty Potty, demonstrează cum funcţionează invenţia FOTO: CNBC
O familie din statul american Utah a devenit multimilionară după ce au inventat un scăunel pe care să îţi pui picioarele când stai pe toaletă, scrie CNBC. Acesta shimbă poziţia corpului atunci când stai pe „tron“ şi uşurează defecarea. Anul acesta familia estimează vânzări de 30 de milioane de dolari pentru invenţie, iar în câţiva ani prevede vânzări de 100 de milioane.

Totul a început când mama lui Bobby avea probleme în baie. „Am fost constipată toată viaţa“, recunoaşte cu greu Judy Edwards. În urmă cu câţiva ani, un medic i-a recomandat să folosească un taburet pe care să îl pună sub picioare când este pe toaletă. Acesta ridică poziţia genunchilor. Remediul a funcţionat. Soţul său Bill era încântat: „Avem peste 60 de ani, cum de nu am auzit de asta până acum?“

Dar scăunelul nu era perfect, iar fiul Bobby – care se descrie drept ţigan – a văzut o oportunitate de afaceri, mai scrie sursa citată.

Aşa că a făcut un scăunel din lemn, pe baza unei idei din China şi l-a numit Squatty Potty. Bobby spune că invenţia sa ajuta la…scremut, şi că asta este ceea ce ar trebui să facă orice om pentru o mai bună evacuare. Pentru că aşa e biologia.

Aşa că el şi părinţii lui au investit 35.000 de dolari pentru un site şi u unitate de producţie a scăunelelor de toaletă. Iar firma a fost botezată tot Squatty Potty.

Primele vânzări, din 2011, s-au ridicat la 117.000 de dolari. În 2015 ajunseseră deja la 19 milioane de dolari, iar acum sunt pe cale să facă 30 de milioane de dolari, estimarea fiind că va ajunge la 100 de milioane de dolari în următorii câţiva ani.

Compania are acum 15 angajaţi, iar toată producţia se face în SUA.