VIDEO A fost inventată canapeaua antiglonţ. Se produce în SUA şi costă peste 7.000 de dolari. Cine sunt clienţii

Nu numai că sunt rezistente la gloanţe, dar canapelele blindate pot fi folosite şi ca ascunzători de arme FOTO Heracles Research
Un american a inventat canapeaua antiglonţ, preţurile variind între 7.780 de dolari şi 10.720 de dolari bucata, scrie Bloomberg.

John Adrian pe numele său, avea în anul 2000 o problemă comună multora de peste Ocean: avea o colecţie prea mare de arme pe dorea să o ţină departe de nedoriţi. Atunci el a inventat un „pat“ în care putea încuia armele, dar care avea şi un alt avantaj: era blindat. Acesta a fost prototipul a ceea ce vinde acum sub numele de BedBunker (Patul Buncăr – n.r.), potrivit sursei citate.

Între timp, John Adrian şi-a înfiinţat o firmă, iar aceasta se numeşte Heracles Research Corporation.

Acum firma din Texas vinde tot felul de seifuri ascunse: BedBunker, CouchBunker (Canapeaua Buncăr), TableBunker (Masa Buncăr), ClosetBunker (Dulapul Buncăr), ba chiar şi TruckBunker şi ConsoleBunker, care sunt utilizate în autoturisme.

Canapelele, cu preţuri între 7.780 de dolari şi 10.720 sunt realizate dintr-un material care poate opri chiar şi gloanţele.

Ofertă mare

În urmă cu cinci ani, o altă firmă, Ballistic Furniture Systems Inc., a început să realizeze materiale rezistente la gloanţe care să fie încastrate în mobilă. Anul trecut, alte două companii, Aspetto şi Osdin Shield, au lansat linii de mobilier rezistente la gloanţe. Iar acestea se vând cu preţuri duble faţă de cele tradiţionale. Spre exemplu, canapelele realizate pe comandă de la Osdin Shield costă până la 9.000.

Preţul mare al canapelelor reflectă şi baza de clienţi a Heracles: „Nu am niciun client boschetar. Tind să fie 1%“, spune Adrian.

Puţine se cunosc despre modul în care clienţii lor folosesc mobilierul antiglonţ, nici măcar dacă a fost nevoie de protecţia oferită, după cum spune proprietarul Heracles Research.

Pernele capitonate ale canapelelor Heracles sunt destul de uşoare cât să fie folosite ca un scut.

Vânzări în creştere

Vânzările Ballistic Furniture Systems s-au dublat în 2015 faţă de 2014, potrivit lui Jeffrey A. Isquith, directorul său executiv. Principalii săi clienţi sunt spitale, retaileri sau hoteluri, dar mai nou a început să primească o serie de noi comenzi şi pentru locuinţe.

Convertirea unei camere de 40 de metri pătraţi într-una perfect rezistentă la gloanţe costă între 5.000 şi 10.000 de dolari, potrivit estimărilor lui Isquish. El crede că succesul companiei sale se datorează combinaţiei între design şi expertiza balistică. Oficialul menţionează că nimeni nu vrea ceva care să arate a bancă blindată, dar nici a zonă de război, fiind nevoie de un mediu confortabil.

Clientela? De obicei nu prea se laudă în gura mare că are nevoie de protecţie antiglonţ, punctează şi John Adrian.