Valoarea medie a unei tranzacții digitale, în România, în 2015 a fost de 230 de lei

Tranzacțiile digitale din România sunt în creștere FOTO: Guliver/ Getty Images
Românii au făcut anul trecut tranzacții digitale care s-au ridicat la o valoare medie de 230 de lei, potrivit datelor Netopia mobilPay, care a intermediat în această perioadă peste 2,6 milioane de tranzacţii online şi mobile.

Valoarea totală a acestor tranzacții intermediate se ridică la 135 de milioane de euro, peste 45% din totalul acestora au fost realizate de pe dispozitive mobile, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Majoritatea plăților intermediate de companie anul trecut au fost pentru produse IT&C, servicii și pachete turistice, dar și home & deco, fashion, produse de înfrumusețare, cărți și jocuri digitale, în creștere cu 60% față de 2014.

Românii au făcut peste 40.000 de tranzacții digitale care au depășit 1.000 de euro, mai arată Netopedia mobilPlay. Au fost înregistrate și tranzacții care au depășit 10.000 de euro, în cazul celor care au achiziționat pachete turistice în zone exotice sau mobilier high-end.

Mai mult, achizițile realizate de români prin aplicația mobilPay Wallet, prin care se pot achita cumpărături la hypermarket, facturi, masa la restaurant și, mai nou, întreținerea la bloc, au crescut cu peste 200% în 2015.

Utilizarea wallet-ului dezvoltat de Netopia a accelerat pe fondul introducerii de opțiuni precum plata la hipermarketuri Cora și Carrefour din Capitală, a transportului în comun în Cluj Napoca, Alba Iulia și Turda, de achitare a taxei de pod de la Fetești sau a amenzilor de circulație.