Un tablou al pictorului englez Lucian Freud va fi scos la licitație. Valoarea picturii se ridică la 29 de milioane de dolari

Picturile lui Lucian Freud, care a murit în 2011 la vârsta de 88 de ani, se vând la licitaţie la sume exorbitante, iar recordul de preţ pentru una dintre operele sale este de 56,2 de milioane de dolari FOTO: AP
Un tablou al pictorului englez Lucian Freud va fi scos la vânzare în cadrul unei licitații organizate de casa Christie's, în cadrul căreia vor fi date spre vânzare picturi realizate de mari maeștri britanici în arta portretistică din ultimele secole. Pictura de Lucian Freud, în care este reprezentată fiica sa însărcinată, are o valoare estimată de 29 de milioane de dolari, scrie News.ro.

Tabloul ”Ib and her Husband”, pictat în 1992 și estimat la 18 milioane de lire sterline (29 milioane de dolari), face parte din colecţia ”Defining British Artt”, ce va fi pusă în vânzare pe 30 iunie, a anunţat joi casa de licitaţii Christie’s, care va sărbători la acea dată împlinirea a 250 de ani de la înfiinţare.

Printre alte lucrări care vor fi puse în vânzare în aceeaşi licitaţie se mai află tabloul ”Portrait of Lucy Long”, pictat de Joshua Reynolds în 1778, estimat la 4,4 milioane de dolari, şi tabloul ”Golden Hours”, pictat de lordul Leighton în 1864, estimat la 7,3 milioane de dolari.

Înainte de licitaţia de pe 30 iunie, tablourile vor fi expuse la Londra, Hong Kong şi New York.

Picturile lui Lucian Freud, care a murit în 2011 la vârsta de 88 de ani, se vând la licitaţie la sume exorbitante, iar recordul de preţ pentru una dintre operele sale este de 56,2 de milioane de dolari, conform News.ro.

 

Lucian Freud (8 decembrie 1922 – 20 iulie 2011) a fost un pictor şi grafician englez, originar din Germania. Nepot al celebrului psihanalist Sigmund Freud, a emigrat cu familia în anul 1933 în Anglia, refugiindu-se din faţa terorii naziste. Şi-a descoperit repede vocaţia artistică, asfel încât educaţia pe care a primit-o a stat sub semnul artei. A iniţiat şi a susţinut renaşterea picturii figurative, care, după cel de-Al Doilea Război Mondial, a irupt ca principală direcţie artistică în Marea Britanie, cunoscută sub numele de ”Şcoala Londoneză”. Împreună cu Francis Bacon şi Frank Auerbach, Lucian Freud a susţinut revenirea personajelor în compoziţie şi a revoluţionat portretul contemporan, sustrăgându-se oricăror prejudecăţi şi falsului puritanism.