Turoperatori: Românii care vânează croaziere low cost mănâncă mult și fac cheltuieli minime

Românii care pleacă în croaziere eftine nu fac cheltuieli suplimentare la bordul vaselor FOTO: Guliver/ Getty Images
Organizatorii de croaziere ieftine nu reușesc să scoată bani din buzunarul românilor în timpul sejurului pentru că aceștia sunt tentați să beneficieze de pachetul oferit la bord și nu fac nici cheltuieli suplimentare, arată Profit.ro.

Strategia de marketing a companiilor care oferă sejurul la prețuri foarte mici nu funcționează cu românii. Organizatorii de croaziere low cost vor să-i atragă pe turiști pe vas cu prețuri mici, iar acolo să îi determine să cheltuiască cât mai mult.

Peste 20% dintre românii care își fac vacanța pe croaziere aleg aceste oferte ieftine, însă le strică socotelile organizatorilor mâncând enorm și cheltuind pe vas, în medie pe săptămână, doar 7 euro de persoană, spune pentru Profit.ro Ioan Bășea, directorul general al Croaziere.net, companie specializată în acest tip de vacanțe și care reprezintă pe piața româneacă 25 de linii de croazieră din întreaga lume.

Dintre cei în jur de 8.000 de români care ajung în fiecare an pe diverse vase de croazieră, o cincime vin conjunctural, atrași de ofertele speciale, cu prețuri mici, plătind între 500 și 700 de euro pentru o cabină de două persoane. Acești turiști, odată ajunși la bord, sunt “spaima” vaselor de croazieră, pentru că mănâncă enorm și cheltuiesc pe vas doar 7-10 euro de persoană într-o săptămână, spre deosebire de turiștii care plătesc 1.500-2.000 de euro pentru o cabină și care mai pot lăsa încă atât pe vas.

„Cel care vine cu oferte de genul 299 de euro de persoană își pune mâncare cu lopata, mai dă și pe lângă, iar până ajunge la masă îi curge mâncarea pe jos, dar n-are nicio problemă“, spune Bășea. Doar acești turiști îi pot concura la pofta de mâncare pe americani, lideri absoluți în domeniu, după părerea organizatorului de croaziere.

Citiți articolul complet pe Profit.ro.