Turcia a suspendat activitatea băncii islamice Bank Asya, apropiată clericului Gulen

Bank Asya este o bancă islamică afiliată cliericului Fetullah Gulen, pe care autorităţile turce îl acuză de conducerea unui stat clandestin, paralel FOTO: rt.com
Autorităţile de reglementare din Turcia au suspendat temporar, luni, activitatea băncii islamice Bank Asya, apropiată clericului Fetullah Gulen, relatează agenţia de presă Anadolu.

Fondul turc pentru asigurarea depozitelor (TMFS) a luat această decizie după ce o licitaţie de vânzare a băncii nu a atras nicio ofertă, până vineri. Licitaţia a fost organizată pentru vânzarea a minimum 183,6 milioane de acţiuni clasa A, reprezentând 51% din titlurile instituţiei financiare.

Bank Asya este o bancă islamică afiliată cliericului Fetullah Gulen, pe care autorităţile turce îl acuză de conducerea unui stat clandestin, paralel, pentru subminarea guvernului. Executivul de la Ankara susţine că puciul militar eşuat, care a avut loc vineri, a fost organizat de adepţii lui Gulen.

În mai 2015, Autoritatea de reglementare a sectorului bancar din Turcia şi Agenţia de supraveghere a sectorului bancar au decis preluarea integrală a acţiunilor Bank Asya de către TMSF.