Tribunalul Vâlcea a declarat Planul de Reorganizare a activităţii SC Romsoft SRL Râmnicu Vâlcea ca fiind „viabil, realist, legal și în interesul creditorilor”

Elena Deacu 26-04-2018
Romsoft a elaborat, într-o manieră profesionistă un plan detaliat cu privire la reorganizarea companiei, plan ce cuprinde perspective reale de redresare în raport cu specificul activităţii sale, respectiv cu locul ocupat de companie în cadrul firmelor din domeniul de IT&C, în raport cu posibilitățile financiare și cu cerințele pieței.

Anterior confirmării planului de către Judecătorul Sindic, la cererea unui creditor, a fost numit un practician în insolvență, respectiv firma SIOMAX SPRL Târgu Jiu, care să-și exprime opinia cu privire la posibilitatea de realizare a planului.

SIOMAX SPRL a depus un raport întocmit conform legislației în vigoare, în cadrul căruia a fost precizat faptul că Planul de Reorganizare depus de Administratorul Special Claudia Ursățeanu este legal, viabil economic și în interesul creditorilor.

În baza concluziilor raportului elaborat de către SIOMAX SPRL Târgu Jiu, coroborate cu îndeplinirea celor stipulate în cadrul art. 10, aliniatul 1, litera A din legea nr. 85/2006, Judecătorul Sindic Viorica Bonciu a confirmat Planul de Reorganizare a activităţii Romsoft.

Având în vedere cele relatate, putem afirma fără falsă modestie sau infatuare, faptul că Romsoft este singura firma românească din domeniul IT&C căreia, după patru ani și jumătate de la intrarea în procedura insolvenței, i-a fost confirmat planul de reorganizare.

Prezentare Firmă

Romsoft Râmnicu Vâlcea are peste 17 ani de prezență activă în piața de IT românească și internațională, este primul partener certificat pentru implementarea aplicațiilor Oracle din România, fiind totodată și un integrator de soluții informatice complexe.

Principalele valori ale companiei sunt angajații. Romsoft deține în prezent cea mai instruită și experimentată echipa din piața de implementare a soluțiilor software Oracle din România (ERP, BI, Portal, Planificare și Bugetare), fiind completată de echipe valoroase de implementare a soluțiilor integrate hardware, comunicații și dezvoltare de aplicații de nișă.

SC Romsoft SRL a dezvoltat în timp un volum considerabil de afaceri, portofoliul depășind 1.000 de clienți din diverse domenii de activitate.

În susținerea celor de mai sus, menționăm un aspect de notorietate și anume faptul că în anul 2008, firma Ness Technology Cehia a oferit pentru achiziția firmei Romsoft suma de 30 de milioane de euro. Chiar dacă conducerea Romsoft a declinat oferta, extazul din 2008 a fost transformat, de către grecii de la Intrarom, în agonia generată de insolvența din 2013. 

Atât eforturile deosebite cât și sacrificiile echipei au făcut posibilă confirmarea Planului de Reorganizare a Romsoft, societatea rezistând în ultimii patru ani și jumătate asediului proceselor intentate de către unul dintre marii datornici ai acesteia. În condițiile date, este aproape un miracol faptul că Romsoft se înscrie în procentul de aproximativ 3% al companiilor care reușesc să iasă din insolvență.

Confirmarea Planului de Reorganizare a activităţii reprezintă pentru Romsoft un prim pas către un nou început.