Tribunalul Vâlcea a aprobat planul de organizare al combinatului Oltchim

Oltchim Râmnicu Vâlcea se află de doi ani în insolvenţă, după ce fusese aproape de închidere în anul 2012 FOTO: Mediafax
Planul de reorganizare al Oltchim a fost aprobat de Tribunalul Vâlcea, iar sindicaliştii salută decizia, spunând însă că această hotărâre îi responsabilizează pe administratorii judiciari.

“Este o decizie bună a judecătorului sindic de a aproba planul de reorganizare al combinatului vâlcean, cu cele două variante, fie vânzarea activului Oltchim SPV, fie conversia în părţi sociale a creanţelor Oltchim. Este o mare responsabilitate pentru administratorii judiciari, sincer cred că-şi vor da demisia, nu cred că vor fi în stare să ducă la bun sfârşit acest plan de reorganizare şi funcţionare al Oltchim”, a declarat liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu, potrivit agenției Agerpres, citată de Adevărul.

Acesta mai spune însă că decizia de miercuri salvează de la faliment combinatul vâlcean.

Tribunalul Vâlcea a aprobat miercuri planul de reorganizare şi funcţionare al combinatului Oltchim, propus de administratorii judiciari ai societăţii. Acest plan urmează să fie implementat în termen de 36 de luni de la aprobare.

Oltchim Râmnicu Vâlcea se află de doi ani în insolvenţă, după ce fusese aproape de închidere în anul 2012.

Societatea are 2.300 de salariaţi şi a fost propus în mai multe rânduri pentru a fi privatizat, dar nici un investitor nu s-a prezentat la licitaţii.