Trei sectoare din Capitală au rămas fără căldură şi apă caldă, în urma a doua avarii

Afectaţi de avarii vor fi locuitorii din Sectoarele 1 şi 6, dar şi parţial din Sectorul 5 FOTO: Guliver / Getty Images
Locuitorii din Sectoarele 1, 6 şi parţial din Sectorul 5 din Bucureşti au rămas fără căldură şi apă caldă, în urma a doua avarii în incinta Ciclului Combinat CTE București Vest și în cadrul CTE Grozăvești, problemele urmând să fie soluţionate în cursul nopţii de 20 spre 21 octombrie, a anunţat într-un comunicat ELCEN.

„Avariile au fost sesizate în intervalul orar 01.30 – 02.30. ELCEN estimează că va remedia defecțiunile în cursul nopții de 20 spre 21 octombrie. Până la remedierea avariilor, agentul termic se va livra sub parametri normali consumatorilor din sectoarele 1, 6 și parțial sectorul 5 din București, racordați la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică“, se arată în comunicat.

Reprezentanţii ELCEN precizează că, pentru izolarea zonelor cu probleme și remedierea defecțiunilor, consumatorii racordați la rețeaua centralizată de încălzire din sectoarele 1, 6 și parțial sectorul 5 din Capitală au fost preluați cu ajutorul unor unități de vârf. În acest moment, CTE București Vest funcționează la 60% din capacitate, iar CTE Grozăvești este oprită.

Şi RADET, regia de distribuţie a agentului termic, a arătat că efectele avariilor vor fi resimţite în Sectoarele 1 şi 6 şi parţial în sectorul 5 al municipiului Bucureşti, respectiv în zona Panduri şi Ana Davila.

Pe de altă parte, RADET precizează că, în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii ELCEN, în cadrul comandamentului comun, problemele vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil, reprezentanţii societăţii Electrocentrale estimând că avaria de la CET Vest va fi remediată în cursul serii de joi, ora 22.00, iar cea de la CET Grozăveşti în cursul dimineţii de vineri.

„ELCEN cere scuze consumatorilor din zonele afectate pentru situația neplăcută și îi asigură că, alături de RADET București, operatorul sistemului public de alimentare cu energie termică, depune toate eforturile pentru remedierea defecțiunilor în regim de urgență“, se mai arată în comunicatul transmis de ELCEN.