Compania de transport de personal pe mare a GSP își crește flota de elicoptere în plină criză a petrolului

Producătorul italian de elicoptere Finmeccanica AgustaWestland a prezentat modelul de elicopter de ultimă generație AW189 în cadrul unui eveniment special, organizat alături de partenerul său român, Vega Offshore FOTO: Vega Offshore
Vega Offshore, parte a GSP Holding, continuă să dezvolte activitatea de transport aerian de personal pe mare, în ciuda scăderii prețului petrolului.
Share on Facebook63Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

În prezent, flota Vega Offshore deservește companiile petroliere din Marea Neagră (Lukoil) și include trei elicoptere – două modele AW139 și un Bell 429, și urmează să mai achiziționeze un nou aparat de zbor, de ultimă generație.

Principala bază de operațiuni se află pe aeroportul internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța, iar principalul centru de mentenanță pentru elicopterele Agusta – Centrul de Service Agusta – se află pe heliportul Midia, care se întinde pe o suprafață de 30.000 mp.

Serviciile Vega Offshore includ transport de persoane și cargo, salvare pe mare și zboruri de intervenție medicală, compania deținând din octombrie 2014 cele mai noi certificări ale EASA – European Aviation Safety Agency.

Un nou elicopter pentru intervenții pe mare 

Producătorul italian de elicoptere Finmeccanica AgustaWestland a prezentat modelul de elicopter de ultimă generație AW189 în cadrul unui eveniment special, organizat alături de partenerul său român, Vega Offshore.

Evenimentul de prezentare a modelului AW189 are loc la scurt timp după ce GSP Holding a achiziționat și folosit deja cu succes modelul AW139 pentru operațiunile sale offshore din Marea Neagră. Comparativ cu AW139, modelul AW189 are performanțe mai bune atât din puntul de vedere al acoperirii distanțelor de operare, cât și a capacității de încărcare.

Modelul AW189 este operațional în Europa de Vest, Orientul Mijlociu și Asia. Până în prezent au fost livrate 20 de astfel de aparate , care au făcut deja peste 3.500 de ore de zbor. Lansat în 2011, AW189 a fost creat pe fondul creșterii cererii pe segmentul de elicoptere bimotor de dimensiuni medii. Acest elicopter este un model versatil, multifuncțional și accesibil ca preț.

AW189 are un tonaj de 8,3 până la maxim 8,7 tone și a fost optimizat pentru transport offshore și misiuni de salvare pe mare (SAR – search and rescue). Configurația standard este de 16 locuri, dar poate fi extins și la 19 locuri sau poate fi configurat la 12 locuri în cazul curselor pe distanțe lungi.

Share on Facebook63Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone