Transportatorii acuză: recuperarea accizei suplimentare pe carburanți este o „misiune imposibilă“

Marii transportatori au dreptul la recuperarea a 4 eurocenţi/litru din acciza suplimentară de 7 eurocenţi/litru de carburant
Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului și Parlamentului soluționarea situației programului de restituire a supraaccizei la motorină pentru transportatorii rutieri, întrucât „sistemul actual nu funcționează în mod real, ci doar simulează funcționarea“.
Share on Facebook11Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

Potrivit UNTRR, „îngrijorarea maximă este legată de abordarea falsă prezentată către publicul larg: deși pentru 2015 bugetul alocat a fost de 626,5 milioane de lei (140,8 milioane de euro), trimestrial Ministerul Finanțelor stabilește bugetul disponibil care este mult mai mic decât cel alocat“.

Plăţile reprezintă doar 2,4% din bugetul anunţat

Ministerul Finanțelor nu a onorat plăți pe cereri de restituire acciză aprobate de ARR și transmise către Minister, din cauza epuizării bugetului disponibil.

„În condițiile în care plățile din 2015 s-au ridicat la 2,478% din total buget alocat, întrebarea firească este: cât e în realitate bugetul disponibil? Exact 2,478%?
De ce se alocă un buget uriaș, din care nu este disponibilă nici a 40-a parte? Pentru ca Ministerul Finanțelor să facă «venit din acciză» la final de an exact suma alocată pentru restituiri, dar neplătită?“, a declarat Radu Dinescu, secretarul general al UNTRR.

Cereri aprobate, bani lipsă

UNTRR a primit mai multe exemple de cereri de rambursare acciză procesate de ARR, transmise de două ori la Ministerul Finanțelor, iar cererile nu au fost plătite nici până în martie 2016, deși au fost aprobate de două ori de ARR în al patrulea trimestru din 2015 și în primul trimestru din 2016.

„Unele dintre cereri vizează restituirea de supraacciză pentru primul trimestru și al doilea trimestru din 2015 și au fost aprobate de ARR în al patrulea trimestru din 2015 și transmise către Ministerul Finanțelor spre plată.
Surpriza majoră constă în faptul că Ministerul Finanțelor a declarat epuizat bugetul pe trimestrul 4 și a returnat la ARR cererile deja în așteptarea plăților. ARR aprobă din nou în trimestrul 1 din 2016 aceste cereri și le trimite la Ministerul Finanțelor. Acum Ministerul Finanțelor are din nou bugetul disponibil epuizat!?“, arată liderii transportatorilor.

Rata de schimb, „inventată“

Deși are un buget alocat pentru returnarea de acciză de 40 de ori mai mare decât sumele plătite, Ministerul Finanțelor nu are bani disponibili, mai spun reprezentanţii transportatorilor.

„Statul pretinde că sistemul merge, dar toată valoarea adăugată pentru Ministerul Finanțelor se rezumă la sumele alocate și neplătite, precum și la rata de schimb leu/euro inventată la un curs majorat cu 7,5% față de cel al BCE, asta doar din populism – ca să pară că plătim la motorină o acciză de «doar» 400 de euro/1.000 litri, când raportat la BCE valoarea este de 430 euro/1.000 litri“.

„Cred că ar trebui ca autoritățile să se joace mai puțin cu formulările și cu operatorii economici, iar interesul ar trebui să fie unul singur: cu cât autoritățile sprijină firmele din România să devină mai puternice, cu atât mai puternic este și statul român.
Toată lumea are alocat tot ce trebuie, însă de la alocare la distribuire corectă și la timp este cale lungă, din păcate.
Pentru corecta informare a transportatorilor, UNTRR solicită Guvernului și Parlamentului să realizeze demersuri pentru publicarea bugetului disponibil în fiecare trimestru pentru efectuarea de rambursări de Ministerul Finanțelor.
În acest fel, firmele de transport își vor lua deciziile corespunzătoare referitoare la continuarea depunerii de solicitări de rambursare a supra-accizei la motorină sau nu“, a completat Radu Dinescu.

Câţi bani s-au restituit

Potrivit UNTRR, în perioada ianuarie-decembrie 2015 s-au restituit numai 15,52 milioane de lei (3,43 milioane de euro) către transportatori, sumă aferentă pentru 615 de cereri.

Asta în condiţiile în care bugetul estimat pentru anul trecut a fost de 626,5 milioane de lei (140,8 milioane de euro) – un procent de 2,4780%.

În 2014, din bugetul estimat de 40 de milioane de lei, respectiv echivalentul a aproximativ 8,44 milioane de euro, doar în luna decembrie au fost făcute plăți.

Atunci au fost achitate 7 cereri de rambursare în valoare totală de 180.844 lei, aproximativ 40.000 euro, adică 0,45%.

Pentru anul 2016, bugetul estimat este 643,2 milioane de lei (cf. art. 2, pct.3, lit. b din HG 537/2014, modificată și completată cu HG 906/2014).

Astfel că „Ministerul Finanțelor ar trebui să facă public bugetul disponibil în mod real pentru 2016, astfel încât să nu mai existe două bugete pentru restituirea supraaccizei, cel alocat și cel disponibil“, recomandă UNTRR.

Share on Facebook11Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone