Transfăgărăşanul va fi deschis circulaţiei de sâmbătă, 18 iunie, mai devreme decât de obicei. Ar putea rămâne deschis tot anul

Transfăgărăşanul ar putea rămâne deschis circulaţiei tot timpul anului
Drumul Naţional 7C - Transfăgărăşanul - va fi redeschis circulaţiei, sâmbătă dimineaţă, au decis reprezentanţii CNADNR, după ce şoseaua a fost reparată unde era necesar, iar zona a fost ecologizată. Decizia de redeschidere a drumului a fost luată mai devreme în acest an, întrucât condiţiile meteo permit acest lucru.

Conform unui comunicat de presă al CNADNR, având în vedere condiţiile meteo, în acest an s-a decis ca întrunirea Comisiei de analiză pentru Transfăgărăşan să se facă mai devreme.

Comisia s-a întrunit joi, pe DN 7C, pentru a verifica starea drumului.

Drumului i s-a făcut toaleta completă

Potrivit CNADNR, în perioada 1 mai – 10 iunie, pe DN 7C – Transfăgărăşan s-au făcut lucrări de îndepărtare a blocurilor de stânci, a pietrelor, de deszăpezire, de ridicate de parapet flexibil şi înlocuire de parapet fix deteriorat pe perioada de iarnă, de îndreptat stâlpi şi indicatoare rutiere, de vopsire a bornelor kilometrice.

Conform unei decizii din 2015 a CNADNR, în perioada 1 noiembrie – 30 iunie, circulaţia rutieră pe DN 7C este închisă, dar perioada poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea drumului.

Licitaţia de menţinere permanentă va fi reluată

CNADNR menţionează că, în 2015, în vederea menţinerii traficului deschis pe Transfăgărăşan pe toată perioada anului, a fost iniţiată procedura de licitaţie privind realizarea Studiului de fezabilitate pentru reabilitare/modernizare DN 7C.

În decembrie 2015, această procedură a fost anulată deoarece au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme, iar în prezent se lucrează la elaborarea unei noi documentaţii pentru licitaţie.