Top 10 culturi cu profit garantat

Sfecla de zahăr este printre cele mai profitabile culturi agricole FOTO: Guliver/ Getty Images
Care este cultura agricolă care aduce un profit maxim? Răspunsul poate fi mai dificil, deoarece sunt multe variabile care influențează rezultatul final.

Astfel, trebuie avute în vedere productivitatea și prețul cu care se valorifică producția pe unitatea de suprafață. Din acest punct de vedere, se poate face analiza ori în funcție de valoarea absolută, ori a profitului obținut pe unitatea de suprafață.

Print

Cele mai mari suprafețe cultivate la nivel mondial sunt cele cu porumb și grâu. Orezul și soia sunt următoarele cele mai răspândite vegetale. Însă profitabilitatea acestora per hectar este mică din cauza prețului redus pe tonă.

Cele mai mari producții la hectar sunt cele de zahăr, trestia de zahăr, care asigură 80% din consumul mondial, fiind foarte productivă. Din sfecla de zahăr se obține restul de 20% din necesar. Pe locul următor sunt tomatele.

Profiturile maxime sunt cele ilegale, obținute din culturile de droguri. Din cauza riscului pe care îl presupun, canabisul poate aduce 470.000 de dolari pentru un hectar cultivat cu această plantă.