SuperMario şi Luigi, de la jocuri la marele ecran. Nintendo vrea să producă filme pentru a-şi creşte audienţa şi profitul

Vânzările de console ale Nintendo sunt în scădere deoarece oamenii se joacă mai mult pe telefoane şi tablete FOTO: Reuters
Filme precum „Mario Kart“ sau „Legenda Zeldei“ ar putea veni curând la cinematografele de lângă voi. Producătorul japonez de console şi jocuri video Nintendo se află în discuţii cu mai multe companii globale de producţie în privinţa extinderii afacerilor sale din domeniul generării de conţinut video, inclusiv filme, a declarat Tatsumi Kimishima, preşedintele grupului.

Mişcarea ţinteşte întărirea segmentului său de personaje, dar şi extinderea populaţiei globale de fani şi utilizatori ai produselor sale, a spus el în cotidianul japonez „Asahi“, preluat de Reuters.

Kimishima a refuzat să spună când vor fi anunţate proiectele, dar a spus că nu va dura mai mult de cinci ani, şi a adăugat că personajele populare ale Nintendo sunt luate în calcul.

Grupul japonez îşi diversifică operaţiunile pentru a contracara scăderea vânzărilor de console de jocuri. Anterior, grupul a intrat pe piaţa jocurilor pentru dispozitive mobile, precum telefoanele inteligente şi tabletele, şi a semnat o înţelegere cu NBCUniversal pentru a dezvolta parcuri de distracţie tematice, asemănător celor deţinute de Disney cu personajele sale.

Anterior, Nintendo a mai permis folosirea francizei Pokemon prin licenţierea drepturilor intelectuale, iar un film realizat la Hollywood pe baza „SuperMario“ în anul 1993.

Numai că de data asta, Nitendo vrea să facă totul prin forţe proprii.

În 2014, Shigeru Miyamoto – creatorul „SuperMario“ – a prezentat un scurt film de animaţie 3D pe baza Pikmin la Festivalul Internaţional al Filmului de la Tokyo.

Nintendo nu este prima companie care produce filme pe baza jocurilor. În acest an este programată apariţia primului film din seria “Warcraft”, a producătorului de jocuri Activision Blizzard.