„Sunday Times”: Adele a devenit cea mai bogată cântăreață din Marea Britanie în 2015

„Nu există o altă femeie care să-și fi sporit veniturile mai mult decât Adele. Ea și-a depășit chiar și confrații masculini”, a declarat Ian Coxon, jurnalistul care a redactat lista celor mai bogați muzicieni din Marea Britanie și Irlanda în ultimele două decenii FOTO: Guliver/ Getty Images
Cu o avere de 85 de milioane de lire sterline (121 de milioane de dolari), Adele a ajuns pe primul loc în topul celor mai bogate cântărețe din Marea Britanie efectuat de publicația „Sunday Times”, notează BBC.

Conform listei cu cele mai bogate 50 de celebrități din Marea Britanie și Irlanda, Adele ocupă poziția 30 între vedetele pop și rock, cu un avans de 35 de milioane de lire sterline (50,1 milioane de dolari) mai mult față de lista de anul trecut.

Cântăreața irlandeză Enya, cu o avere de 91 de milioane de lire (circa 130 de milioane de dolari), este singura femeie care o depășește pe Adele în privința banilor câștigați.

Doar trei femei apar în clasamentul din 2016, iar Adele este una dintre ele.

Prima poziție din acest top al celor mai bogați muzicieni este ocupată de Sir Paul McCartney, fost membru al formației Beatles, cu o avere estimată la 760 de milioane de lire (circa 1 miliard de dolari). Averea acestuia a crescut cu 30 de milioane de lire față de anul precedent, fiind majorată de veniturile soției dintr-o companie pe care aceasta a moștenit-o de la familia ei.

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts y Ronnie Wood, membrii trupei Rolling Stones, dețin o avere cumulată de 630 de milioane de lire (903 milioane de dolari) și îi devansează pe irlandezii de la U2, clasați pe locul trei, cu 500 de milioane de lire (717 milioane de dolari).

Albumul „25“ al artistei britanice Adele a fost vândut în 17,4 milioane de copii în 2015, de peste cinci ori mai mult decât albumul clasat pe locul al doilea în topul mondial al vânzărilor de discuri, materialul discografic „X”, lansat de Ed Sheeran, care s-a vândut în 3,5 milioane de copii.