Studiu: În Crângaşi se găsesc cele mai ieftine apartamente noi de două camere din Bucureşti

Pipera grupează cele mai mult ansambluri rezidenţiale din centrul şi nordul Bucureştiului  FOTO Adevărul
În zonele Pipera, Băneasa- Siseşti şi Crângaşi se găsesc cele mai ieftine apartamente noi de două şi de trei camere, în timp ce zona Primăverii este cea mai scumpă, potrivit unui studiu publicat luni de portalul imobiliar Directimo.ro.
Share on Facebook13Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

Astfel, În zona Pipera există cele mai ieftine apartamente noi de trei camere din Bucureşti, cu un preţ mediu cerut de vânzători de 1.165 de euro pe metru pătrat util, iar locuinţele au suprafeţe utile situate între 69 şi 127 de metri pătraţi.

O altă zonă cu apartamente ieftine de trei camere, după Pipera, este Băneasa – Siseşti, unde vânzătorii cer 1.249 de euro pentru un metru pătrat util. Suprafeţele utile ale acestor tipuri de apartamente sunt mai mici decât în Pipera şi variază între 55 la 108 metri pătraţi.

La polul opus se află zona Primăverii, unde în prezent apartamentele de trei camere au preţuri medii solicitate de 4.159 de euro pe metru pătrat util.

Pentru apartamentele noi de două camere, cele mai mici preţuri medii solicitate se înregistrează în Crângaşi. „Astfel de unităţi disponibile la vânzare în ansamblurile rezidenţiale de aici au suprafeţe utile de 45 – 69 de metri pătraţi şi au un preţ median solicitat de 1.157 de euro pe metru pătrat util“, se arată în comunicat.

Pipera, zona cu unele dintre cele mai mici preţuri la apartamentele noi dintre zonele analizate, prezintă cele mai multe dezvoltări rezidenţiale din centrul şi nordul Bucureştiului. Aceasta reuneşte 20 de ansambluri, în care sunt dispuse 3.298 de locuinţe.

Studiul se bazează pe analiza preţurilor medii solicitate pe metru pătrat util, fără TVA, pentru 668 de tipuri de apartamente de două şi de trei camere disponibile la vânzare în ansamblurile rezidenţiale din 26 de zone centrale, semicentrale şi de nord ale Bucureştiului.

Luna august a fost caracterizată de o scădere a pretenţiilor vânzătorilor din marile oraşe ale ţării, atât pe segmentul de apartamente vechi, cât şi pe cel nou, excepţie făcând însă Braşov, Cluj şi Timişoara, potrivit datelor comunicate, recent, de portalul imobiliare.ro.

Share on Facebook13Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone