Studiu: Cererea de spații de birouri clasa A și B pentru București a depășit în primele luni pragul de 100.000 de metri pătrați

Cererea pentru închirierea de spații de birouri a fost în creștere pe primele trei luni din 2016 FOTO: Guliver/ Getty Images
Echipa Office Agency CBRE a tranzacționat în primele trei luni ale acestui an 24.700 mp, ceea ce reprezintă 35% din totalul spațiilor de birouri tranzacționate de companiile de real estate în București, ceea ce menține compania în pziția de lider pe segmentul de birouri în primele trei luni din 2016.

Aceste rezultate vin după ce CBRE a încheiat anul 2015 cu cea mai mare cotă pe piața spațiilor de birouri din București, pe segmentul reprezentării chiriașilor, respectiv 44% din totalul tranzacțiilor înregistrate anul trecut, transmite compania.

“Ce ne bucură, dincolo de satisfacția de a fi lideri într-o perioadă de efervescentă, este că piața continuă să fie dinamică. În acest prim trimestru cererea de spații de birouri a depășit pentru prima data în București pragul de 100.000 mp, reprezentând aproape dublul cererii înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut “, spune Răzvan Iorgu, managing director CBRE.

CBRE anunță rezultate bune și  în închirierea de birouri și la nivel  național, cu 7.115 mp înregistrați în tranzacții semnate în țară (Timișoara, Cluj-Napoca și Arad).