Speranța de viață la americani: Bogații trăiesc în medie cu 15 ani mai mult decât cei săraci

Studiul JAMA se bazează pe datele oferite de autoritățile fiscale din domeniul fiscal și al pensiilor FOTO: Guliver/ Getty Images
Speranța de viață din Statele Unite ale Americii este determinată în primul rând de resursele financiare pe care le deține un american și locul său de reședintă, conform unui studiu publicat de „Journal of the American Medical Association” (JAMA), citat de CNN.

Cei mai bogați americani, adică 1% din populația SUA, trăiesc în medie cu 15 ani mai mult față de persoanele cu venituri mici. În timp ce pentru săraci, locul de reședință joacă un rol determinat în durata vieții acestora, bogații trăiesc mai mult decât aceștia indiferent de regiunea în care locuiesc.

Așadar, persoanele sărace care locuiesc în San Francisco, Los Angeles sau New York, sunt cu mult mai sănătoase față de cele care trăiesc în zone industriale sau în regiunile mai puțin prospere ale țării.

Totodată, americanii care au un venit de circa 230.000 de dolari anual, au șanse mari să prindă vârsta de 89 de ani. De cealaltă parte, persoanele cu venituri mici și care trăiesc în orașe industriale au o durată medie de viață de 74 de ani.

Studiul JAMA se bazează pe datele oferite de autoritățile americane din domeniul fiscal și al pensiilor.